2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Kultúra

Kamerával készít látleletet
Szobolits Béla Balázs Béla-díjas filmrendező több nemzetközi filmfesztiválon nyert díjat alkotásaival, s tavalyelőtt beválasztották a Magyar Művészeti Akadémia soraiba.
A Budapest-dal idei küldetése, hogy ötvözze a sportot a zenével
A fővárosi önkormányzat idén is meghirdette a Budapest-dal 2019 versenyt annak alkalmából, hogy Budapest Európa sportfővárosa.
Andy Warhol műveiből nyílik kiállítás Békéscsabán
A február 20-án nyíló és május 26-ig látogatható kiállítás a szlová­kiai Andy Warhol Modern Művészeti Múzeum­mal együttműködésben valósul meg.
Egy szerelem felszíne
A film bő másfél évtizedig követi a sorsukat úgy, hogy csak a további találkozásaikat tárja elénk több országban: szerelmük egy-egy újabb állomását és konfliktusát.
Nálunk nem jár villamos
A cseppet sem szívderítő, jelenlegi falusi állapotokat látva mélyen depresszív képeket várhatnánk Buktától, ő viszont szeretettel, derűvel és őszinte megértéssel fordul otthonához, Mezőszemeréhez.
Budapestre érkezik az inkák aranya
Letűnt birodalmak misztikus titkait ígéri Az inkák aranya című kiállításon a JVS Group, amely többek között a Body vagy A világ múmiái című kiállításokat hozta el tavaly Magyarországra.
A vörös pokol kapujában
Mindszentyt koholt vádak alapján 1949. február 8-án első fokon, júliusban másodfokon életfogytiglani fegyházra ítélték, ami a keresztény világban nagy felháborodást váltott ki.
Ideje őszintén beszélni a történelmünkről
A nap ragyogása című dupla kötettel ér véget Bán Mór Hunyadi-regényciklusa, ám az író egy Mátyásról szóló és egy első világháború után játszódó családregény-sorozatot is tervez írni.
Életáldozat a hazáért
A Magyar Tudományos Akadémia is szeretne nyitni a nagyközönség felé, a középiskolásoktól a nyugdíjasokig – mondta Rédey Soma.
Díjak a kamerák mögött állóknak
Hat kategóriában díjazták a magyar operatőröket a második alkalommal megrendezett operatőrversenyen, amelynek eredményét csütörtökön hirdették ki a Pesti Vigadóban.
A társulati szellem erősítése
A Budapesti Operettszínház február 1-jén hivatalba lépett főigazgatója, Kiss-B. Atilla pénteken megtartotta első társulati ülését.
Egy polgári szalon a város szélén
A Móricz Zsigmond Színház a nagyszínpada, a kamaraszínpada és a stúdiószínpada mellé tavaly nyáron egy újabb játszó- és kulturális rendezvények lebonyolítására alkalmas helyet kapott.
Kortárs komolyzene a léleknek
Nem túl gyakran hallgathatunk kortárs zenét élő és értő előadásban, így vissza nem térő lehetőségként könyvelhetjük el a jövő péntekre meghirdetett különleges koncertet.
Márciusban érkezik Budapestre Az inkák aranya című kiállítás
A tárlat több mint 100 tárgyat, köztük ékszereket, maszkokat, vallási és kultikus tárgyakat, hatalmi jelképeket vonultat fel Peruból.
Leslie Mandoki: nagy hazafit veszített el az ország
35 éves barátság kötötte össze őket. Leslie Mandoki elmondta, azt az űrt, amit Andy Vajna hagyott maga után nem lehet betölteni.
Halálos pontosságú látleletek az emberről
A kötetben eddig ismeretlen, vagyis inkább kötetben meg nem jelent tárcákat olvashatunk, visszaemlékezéseket és különböző lapok „körkérdéseire” adott válaszokat olvashatunk.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.