2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Interjú

Stephen Rasche: A magyarok 60 nap alatt megmentettek minket
Az Aid to the Church in Need katolikus jószolgálati világszervezet ninivei újjáépítési projektjének vezetője elsősorban abban bízik, hogy a visegrádi országok követik hazánk példáját.
Nagy felelősség az elődöktől örökölt szakmai kultúra megőrzése
Kolbászgyárnak nevezi mindenki, holott májast, szalámit és egyéb húsipari termékeket is előállítanak csarnokaiban. Története a 150 éve alapított vágóhíddal kezdődött.
A kreatív vállalkozásoké a világ
A XXI. század egyik leggyorsabban növekvő gazdasági ága a krea­tívipar, amely az új üzleti modelleket és digitális innovációkat segít a felhasználók igényeihez illeszteni – mondta el Fülöp József.
Kitört a szegénysorból
Alaposan elbánt honfitársaival Crina Pintea: a győriek román beállója kilenc góllal szomorította el a hét végén a CSM Bucuresti csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligájában.
Kónya István: Üzembiztos a bíróságok működése
Bár a bíróságok működése eltér más állami szervezetek tevékenységétől, a biztonság azonban a független ítélkezőmunkának is az egyik legfontosabb feltétele.
Kétségtelenül maradandót alkotott a rendszerváltoztató nemzedék
Ma, hétfőn tartja alakuló ülését a 30 éve szabadon elnevezésű rendezvénysorozat előkészítő bizottsága. A testület tagja Kónya Imre egykori MDF-es politikus, volt belügyminiszter is.
Szerencse, alázat, kitartás
A Kilenclyukú híd aljáról feltörekvő Chrome Rt. zenekarnak kitartó munkával, töretlen lelkesedéssel, valamint az emberekbe vetett hitével és bizalmával mára sikerült kivívnia a megbecsülést.
Befelé fordulva is előre néz
Három magyar bajnoki cím, harminchét válogatottság, öt légiós év Belgiumban – különösen a jelenből visszavetítve Lőrincz Emil büszke lehet a pályafutására.
Dúró Dóra: Semmilyen formában nem támogatjuk a bevándorlást
A Mi Hazánk elnökhelyettese szerint Sneider Tamás felesége náci karlendítésének legnagyobb tanulsága az, hogy a balliberális ellenzéket ez sem zavarja.
Többsávos közlekedésfejlesztés
Mintegy 480 kilométeren dolgoznak ebben az évben a kivitelezők, összesen több mint 1200 milliárd forint értékű négysávos út fejlesztésén – mondta Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.
A cipészből lett futballista
Pásztor József igazi legenda Békéscsabán: itthon csak ebben a városban futballozott, az élvonalban is csak ott edzősködött, így természetesen innen volt válogatott is.
Mégsem lett kiválasztott Barcelonában
Az erős kezdés ellenére sem sikerült az áttörés; nemhogy Madridban, de még Spanyolországban sem. Tajti a málagai kitérő után hazaigazolt.
Összefogás a balatoni régióval
Veszprém a balatoni régiót bevonva nyerte el a 2023-as Európa kulturális fővárosa címet. Mészáros Zoltán azt szeretné, ha a balatoni régió látványos fejlesztése megvalósulna.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.