2023. június 4., vasárnap, Bulcsú napja

Belföld

Kettős mérce a hazai bíróságokon
Érthetetlen lassúsággal dolgozott az elmúlt években Hilbert Edit, a Budapest Környéki Törvényszék elnöke, derült ki egy vizsgálat eredményéből, amelyre a Tűzfalcsoport hívta fel a figyelmet.
Lemondásra szólították fel a küldöttek az OBT tagjait
Miután a januárban megválasztott 15 tag és 14 póttag közül az elmúlt hónapok során 17-en lemondtak, a tanács működésképtelenné vált.
Lemondásra szólította fel a bírói kar az Országos Bírói Tanácsot
Az Országos Bírói Tanács januárban megválasztott 15 tagja és 14 póttagja közül az elmúlt hónapok során 17-en lemondtak, így a testület működésképtelenné vált.
Botrányos lassúsággal dolgozik az ellenzéki sajtó kedvenc bírója?
A Tűzfalcsoport információi szerint nyilatkozni van ideje Hilbert Editnek, ítélkezni viszont nincs. Az is kiderült, miért indult fegyelmi az OBT vezetője ellen.
Káosz az Országos Bírói Tanácsban
Fegyelmi eljárás várhat az Országos Bírói Tanács elnökére, ha a testület feloszlik, egy másik tagja pedig érintett lehet a Budaházy-ítélet körül kialakult botrányban.
Gulyás Gergely: az ellenzék nagy része antidemokratikus
A miniszter elmondta, a demokratikus döntéshozatalban az országgyűlési többség fogad el törvényeket, ennek az ellehetetlenítése a képviseleti demokrácia működése elleni támadás.
Horváth Ildikó: elhivatott munka folyik a mentőszolgálat megújulásáért
Az Országos Mentőszolgálat dolgozói az idén 1,2 millió embernek nyújtottak segítséget, mintegy 30 ezer esetben végeztek életmentő beavatkozást, köztük kétezer sikeres újraélesztést.
Az EU jövőre is szimbolikus hadszíntér maradhat
Lomnici Zoltán szerint minden jogi és alkotmányos feltétel adott lehetne, hogy az unió megdicsérje Magyarországot, ehhez képest a szankciókról szólt a 2018-as év.
Minden gyermeknek egyformán jó oktatási feltételeket kell biztosítani
A tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézményekben 2018-ban 366 iskolaépületen 23,5 milliárd forint értékben történtek fejlesztések.
Olvad Gyurcsány pártja és frakciója
Mecseki Csaba is kilépett a DK-ból, és ezután függetlenként politizál. Vele együtt 13-an – többek között Kelemen Krisztián szombathelyi önkormányzati képviselő – hagyták ott a pártot.
Juncker a Fideszt kritizálta
Jean-Claude Juncker egyébként nemcsak hazánknak, hanem az unió tanácsának soros elnökségét átvevő Romániának is odaszólt.
A rendőrség cáfolja Szél és Hadházy állításait
A rendőrség nem nyomoz az MTVA székházánál történtek miatt, mert mentelmi joggal rendelkező személy esetében kizárólagos ügyészségi hatáskör a nyomozás.
Sikereink, eredményeink miatt fokozódnak az ellenünk indított támadások
Éppen az átütő sikereink, fejlődésünk miatt az ellenünk indított uniós, globalizációs támadások az eddigieknél is leplezetlenebbül dühödtté váltak.
Szijjártó és Benkő a rangsor élén
Deák Dániel és Kiszelly Zoltán politológusok a miniszterek teljesítményét egy 1-től 10-ig terjedő skálán adott pontszámmal, valamint egy ahhoz fűzött rövid szöveges magyarázattal értékelték.
Szijjártó Péter: Juncker már régen nem kereszténydemokrata politikus
Jean-Claude Juncker egy interjújában kijelentette: a kereszténydemokrata értékeket nem lehet összeegyeztetni a Fidesz politikájával. 
150 milliárd forintot hívtak le a megyei jogú városok az idén a Modern városok programból
A Modern városok program hazánk legnagyobb vidékfejlesztési programja, amelynek köszönhetően közel ezermilliárd forint támogatáshoz jutottak a megyei jogú városok.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.