2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Külföld

Választások a gazdag és szegény Kongóban
Míg a korábbi vezetőket erőszakkal, puccsal, merénylettel távolították el, a mostani elnök, a két választást is megnyert Joseph Kabila önként, hivatali ciklusa lejárta után távozik.
Az elmúlt 70 év legnehezebb esztendejét élte túl a kárpátaljai magyarság
A kárpátaljai magyarság helyzetét 2018-ban az anyanyelvű oktatást ellehetetlenítő új ukrán oktatási törvény elfogadása nyomán kialakult csatározások határozták meg.
Január elsején Románia veszi át az Európai Unió soros elnökségét
Az EU-hoz több mint tíz évvel ezelőtt, 2007-ben csatlakozott Románia most először látja el a félévente tagállamról tagállamra szálló tisztet.
Trumpot követné Brazília új elnöke
Január elsején iktatják hivatalába a brazil elnököt, Jair Bolsonarót, akinek ígéretei komoly változást vetítenek előre Dél-Amerika legnépesebben országában.
Terrorellenes razziákkal végződik az év Európában
A szilveszteri utcai ünnepségek és tömegrendezvények közeledtével a legtöbb európai nagyvárosban megerősítették a biztonsági készültséget.
Rendszeres szombati tüntetések Belgrádban
Sokan nem tartják kizártnak, hogy a háttérből a szálakat itt is azok az erők mozgatják, melyek célja káoszt előidézni a Balkánon, illetve Európában.
Magyar zászlót próbáltak felgyújtani Nagyváradon
Megpróbálták felgyújtani a Bihar megyei RMDSZ-székházra kitűzött magyar zászlót a nagyváradi Fekete Sas-palotában, ám egy fiatalember időben megakadályozta, hogy a lobogó lángra kapjon.
EU-s soros elnökség román belviszállyal
Zűrzavart okozhat a Románia által betöltött EU soros elnökség levezénylésében a szociáldemokrata bukaresti kormány és a jobboldali liberális államfő éles viszálya.
Csapnivaló Németország 4G-ellátottsága
Németország sok mindenre lehet büszke ipari-gazdasági teljesítmény tekintetében, egyvalamiben azonban alaposan lemaradt, s ez a nagy teljesítményű mobilhálózati kommunikáció.
Lavrov: csak az ENSZ BT. határozatával összhangban történhet a szíriai válságrendezés
Törökország és Oroszország tiszteletben fogja tartani Szíria szuverenitását és területi épségét az amerikai katonák kivonulása után is – jelentette ki az orosz külügyminiszter.
Furcsa kék fény jelent meg New York felett
Földönkívüliek inváziójának rémhíre száguldott végig csütörtök éjjel New Yorkon, miután kigyulladt egy transzformátorállomás.
Migránshullám a brit szigetek felé
A BBC riportja szerint a bűnbandák nem figyelmeztetik a bevándorlókat az út veszélyeire, sőt a számítógépes játékokhoz hasonlítják a zord csatornán való átkelést.
Négy halottja van az egyiptomi turistabusz-robbantásnak
A hivatalos közlés szerint a detonációban három vietnami turista vesztette életét és egyiptomi idegenvezetőjük, további tíz ember pedig megsebesült.
Elfogadta az olasz parlament a 2019-es költségvetést
A törvényhozás egyúttal bizalmat szavazott a jobboldali Liga és az 5 Csillag Mozgalom (M5S) alkotta kormánynak.
Több országban is történelmi mélységbe süllyedt a baloldal
Az idei választásokat szemlélve elmondható, hogy a migráció a politikai közbeszéd első számú témájává nőtte ki magát – mondta az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.
Politikai korrektség a svéd médiában
Az SVT közszolgálati televízió elhallgatta a 28 éves norvég Maren Ueland és a 24 éves dán Louisa Vesterager Jespersen iszlamisták általi brutális kivégzésének részleteit.
Felrobbantottak egy turistabuszt Kairóban
Az egyiptomi belügyminisztérium szerint két vietnami turista vesztette életét a merénylet következtében és többen megsebesültek.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.