2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Külföld

A Vatikántól kér segítséget Nicolás Maduro
Sorra ismerték el az európai országok vezetői Juan Guaidó venezuelai ellenzéki politikust elnöknek, miután lejárt a Nicolás Maduro elnöknek adott nyolc-napos ultimátum.
Venezuelai válság
Ferenc pápa szerint mindkét fél kérése szükséges a Vatikán közvetítéséhez
A katolikus egyházfő megerősítette, hogy levelet kapott Nicolás Maduro venezuelai elnöktől, aki azt kérte tőle, hogy közvetítsen a venezuelai belpolitikai válságban a felek között.
Luigi Di Maio: a változás szele átszelte az Alpokat
Az olasz miniszterelnök-helyettes Franciaországban találkozott a kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen több mint két hónapja tüntető sárgamellényes mozgalom vezetőivel.
Szlovákiai magyar EP-képviselő: a kisebbségi sors napi menetelés a nehezebb úton
A kisebbségi sors napi menetelés a nehezebb úton, az asszimiláció felvállalása ugyanis mindig a könnyebb, az egyszerű választás, de pusztuláshoz vezet – jelentette ki Csáky Pál, az MKP elnöke.
Dancila hiányolja Párizs megrovását
Kettős mérce alkalmazásával vádolta meg a nyugat-európai vezetőket Viorica Dancila román miniszterelnök, kifogásolva a korrupciót és a kormányellenes tüntetők elleni hatósági fellépést ért bírálatokat.
Theresa May csütörtökön Jean-Claude Junckerrel tárgyal Brüsszelben
Az Európai Bizottság álláspontja továbbra is egyértelmű: a brit uniós tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás nem tárgyalható újra.
Reménysugár Salvadorban
A 37 éves üzletember győzelme felrázta a közép-amerikai országot, hiszen megválasztásával pontot tett az 1994 óta tartó kétpárti rendszer végére és sokak reményei szerint annak visszásságaira is.
Irakból tartaná szemmel Iránt Trump
Barhám Száleh iraki államfő hétfőn közölte: Washington nem kérte Bagdad engedélyét ahhoz, hogy miközben fenntartják az amerikai katonai jelenlétet Irakban, szemmel tartsák Iránt is.
Magyarország konzuli képviseletet nyitott Miamiban
„Egyértelműen érdekünk, hogy a lehető legtöbb módon segítsük” a magyar cégek érvényesülését az amerikai piacon, amiből nem maradhat ki Florida sem – fogalmazott Szijjártó Péter.
Születőben a nagy muszlim állam Európa területén?
Sok szempontból igaz lehet, hogy újra elkezdődött a hidegháború – hívta fel rá a figyelmet Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.
Orbánra mutogat Frans Timmermans
A liberális Guy Verhofstadt után Frans Timmermans is Magyarországgal példálózva akar szavazókat szerezni a májusi európai választások előtt
Népszavazást tervez Emmanuel Macron
A párizsi „sérültek nagy menete” élén vonulók egyik szeme le volt ragasztva, köztük a mozgalom egyik vezetője, Jérome Rodriguesé is, aki múlt szombaton sérült meg egy rendőri oszlatáskor.
Szijjártó: Zéró tolerancia a migrációval szemben
A bevándorláspárti politikusok ámokfutása folytatódik, mindig, minden ­uniós dokumentumban hivatkozni akarnak az ENSZ globális migrációs csomagjára – mondta Szijjártó Péter.
Elmaradt az EU–arab fórumot lezáró nyilatkozat
Lelepleződött a brüsszeli bevándorláspártiak hazugsága, ugyanis ismét kiderült, hogy Brüsszel az ENSZ globális migrációs csomagjának oldalára állt.
Afrika szarván a bizonytalanság a megszokott
Hatalmas robbanás rázta meg Szomália fővárosa, Mogadishu központját hétfőn, a rendőrség szerint autóba rejtett pokolgép lépett működésbe egy bevásárlóközpont előtt, tizenegyen meghaltak.
Kigyulladt egy lakóépület Párizsban, többen meghaltak, sok a sérült
A lángok az épület 7. és 8. emeletén nem sokkal reggel hat óra előtt is tomboltak még, ezért a tűzoltóság szerint a most ismertnél több áldozat is lehet.
Stephen Rasche: A magyarok 60 nap alatt megmentettek minket
Az Aid to the Church in Need katolikus jószolgálati világszervezet ninivei újjáépítési projektjének vezetője elsősorban abban bízik, hogy a visegrádi országok követik hazánk példáját.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.