2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Gazdaság

Célzottabbá és gyorsabbá válik az állásközvetítés
Bodó Sándor kiemelte: a magyar gazdaság jobban teljesít ezen a területen is, ma már csaknem négy és fél millió munkavállaló van Magyarországon a versenyszférában és a közszférában.
Felmérés: lefulladás fenyegeti a brit gazdaságot
Alig kimutatható üteműre lassult a brit szolgáltatási szektor teljesítményének növekedése, nem utolsósorban a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatát övező bizonytalanságok miatt.
Átalakításra szorul az építőipari szakképzés
Mint korábban megírtuk, a több mint kilencvenezer építőipari vállalkozás közül mindössze másfél ezer alkalmaz tanulószerződéses fiatalt, de ezek többsége is csak egy-három főt.
Parragh László: nem lesz messze az idei GDP-növekedés a 4 százaléktól
Az elnök szerint a magasabb inflációt a bérkiáramlás okozhatja, mert várakozása szerint erőteljes bérnyomás lesz a gazdaságon – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
Tavaly volt csúcson a növekedés
Magyarország 2018-ban elérte a jelenlegi gazdasági ciklus csúcsát, a következő negyedévekben fokozatosan lassulhat a gazdasági növekedés – áll a Raiffei­sen Bank negyedéves gazdasági elemzésé­ben.
Sztrájk kezdődött a Tescónál
Arra az esetre pedig, amennyiben a mai napon sem születne egyezség, február 6-án reggel 8 órától határozatlan időtartamú sztrájkot hirdetünk a követeléseink érvényesítése érdekében – írták.
Bodó Sándor: a dolgozók a napokban kapják meg emelt fizetésüket
Január 1-től 8-8 százalékkal emelkedett a bruttó minimálbér és a garantált bérminimum összege – emlékeztetett a Pénzügyminisztérium államtitkára.
Soron kívüli disznóvágási szezon
Sertéspestisgócot azonosítottak Háromszéken. Romániában eddig közel 365 ezer sertés esett áldozatul a járvány nyomán 2018 nyara óta elrendelt kényszervágásoknak.
Budapestre helyezi át székhelyét a Nemzetközi Beruházási Bank
Varga Mihály kiemelte: a bank székhelyének áthelyezéséről szóló döntés számos előnnyel jár mind a nemzetközi pénzintézet, mind Magyarország számára, kedvező a bank részvényeseinek.
Személyre szabott programmal segítenék az álláskeresőket
Mivel egyre több munkaadó jelentkezik, hogy munkaerőre van szüksége szeretnék összehangolni a munkaerő-keresletet és -kínálatot.
Hamarosan elveszik az autóvezetők kenyerét
Öt-hét éven belül önvezető technológiával szerelik fel az autómegosztók a járműveiket – nyilatkozta a minap a budapesti GreenGo elektromos carsharing startup vezetője.
Gyorsítani kell a felzárkózást
Bár Magyarország még nem tagja az eurózónának, de valamikor, a következő évtizedekben bevezeti majd az eurót, ezért le kell vonnunk a tanulságokat a közös fizetőeszközt érintő folyamatokról.
Kevesebb használt dízelt hoztunk be
Az egyik hazai autós keresőportál adatai szerint hét évvel ezelőtt még az érdeklődők mintegy kétharmada gázolajos autóra szűrt, tavaly viszont már csupán harmaduk volt ezekre kíváncsi.
Százmilliárdokkal részesülnek a települések a cégek sikeréből
Vaskos bevételük származik az önkormányzatoknak a helyi iparűzési adóból, 2017-ben nagyjából 640 milliárd forintot fizettek be együttesen az ország vállalkozásai az adót szedő helyhatóságoknak.
További hat város lesz energiahatékony
Az energiatakarékosságot és a települések életének hatékonyabbá tételét célozza az az együttműködés, amely tegnap született az ITM, valamint hat megyei jogú város között.
Idén 150 milliárd forintot fordít a kormány a Magyar Falu programra
Gyopáros Alpár kiemelte: fokozott az érdeklődés az ötezer fő alatti településeknek indított Magyar Falu program iránt, ekkora támogatási keretre még nem volt példa költségvetési forrásból.
A kormány a foglalkoztatottak számának folyamatos bővítésén dolgozik
A bővítés része az a program is, amelyet Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében indítottak.
Nagy István: az agrárium fejlődésének kulcsa a termelés növelése
Az agrárminiszter elmondta, hogy a mezőgazdaság kibocsátása az elmúlt években uniós összehasonlításban is kiemelkedő mértékben emelkedett, 2018-ban újabb rekordot ért el.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.