2024. április 18., csütörtök, Andrea, Lima napja

Gazdaság

Virsliket és pezsgőket vizsgáltak az ellenőrök
A vizsgált húsz virsliből három megbukott a laboratóriumi ellenőrzés során, pezsgők közül 32-félét vizsgáltak, itt csak jelölési hibákat találtak.
Rugalmasak a kereskedők a karácsonyi ajándékok cseréjében
Újdonságnak számít, hogy karácsony alkalmából az üzletek 41 százaléka ajánl fel valamilyen időszakos könnyítést a hibátlan termékek visszavételére.
Új intézmény felel a magasépítésekért
A jövő évtől állami ügynökség felel a magasépítési beruházásokért, amely a közbeszerzési értékhatárt elérő valamennyi projekt megvalósítója lesz.
A kormány célja egy gyarapodó ország, amely képes fenntartani a biztonságát
Magyarország erősödő gazdasággal vág neki az új évnek, az öt százalék körüli növekedés fontos területeken tesz lehetővé pozitív intézkedéseket 2019-ben – mondta Dömötör Csaba.
Jelentősen emelkednek a minimálbérek
Megállapodtak a munkaadói és a munkavállalói érdekképviseletek, ennek köszönhetően 16-16 százalékkal emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum a következő két évben.
Emelkedő forgalomban gyengült idén a BUX
A BUX index idén is rekordot döntött, január 23-án, 41 516 ponton érte el eddigi legmagasabb záróértékét. A vezető részvények 2018-ban vegyesen teljesítettek.
Kevés munkavállaló túlórázik hazánkban
Az OECD statisztikája szerint ­Európában, sőt a világ nagy részén többet dolgoznak az emberek, mint a magyar munkavállalók.
Cél a nemzeti vagyon megőrzése és gyarapítása
Míg 2010 előtt a nemzeti vagyon elherdálása, leépülése volt jellemző, 2010 után a nemzeti vagyongazdálkodás területén is új fejezet kezdődött.
Időben elfogadták az olasz büdzsét
A végső szavazás napokon múlott, mert amennyiben nincs meg a jóváhagyás december 31-ig, akkor a korábbi, sokat kritizált költségvetési tervezet maradt volna januárban az irányadó.
Szilveszterig három kedvező adózási mód választható
A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a kormány több speciális adózási formát kínál a vállalkozásoknak, amelyek jövőre – az adócsökkentés politikájának köszönhetően – még kedvezőbbé válnak.
Varga Mihály: a következő két évben 8-8 százalékkal nő a minimálbér és a garantált bérminimum
A megállapodás értelmében jövőre a 8 százalékos béremelés hatására a minimálbér bruttó összege 149 000 forint, a garantált bérminimum bruttó összege pedig 195 000 forint lesz.    
Tovább nő az internetes adathalász támadások száma
Alig oktatják az informatikai biztonságot a cégek, a foglalkoztatottak több mint negyede egyetlen munkahelyén sem részesült biztonsági képzésben.
Aggasztó események zajlottak a világgazdaságban az idei évben
A 2018-as év Kína és az USA között kirobbant kereskedelmi háborúról is szólt, ám Donald Trump és Hszi Csin-ping december eleji megállapodása már békülékenyebb hangnemre utal.
Amerikából szállíthatnak rizst Kína piacára
A szállított rizs minőségének meg kell felelnie a kínai előírásoknak és a szállítmányokat be kell jegyeztetni az amerikai mezőgazdasági minisztériumnál.
Megjelent a jövő évi minimálbért és a garantált bérminimumot rögzítő kormányrendelet
2019. január 1-jétől és 2020. január 1-jétől is 8-8 százalékkal emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege. 
Optimista jövőkép az agráriumban
Az ágazat jövőjét a vidékfejlesztési pályázatok eredményei befolyásolhatják a leginkább, a 2019-ben elkészülő beruházások szinte minden ágazatban növekedést vetítenek előre.
Erősödik az állam finanszírozása
2019-ben is elsősorban a forintpiacról akarja biztosítani a lejáratok fedezetét és az állam működéséhez szükséges forrásokat az adósságkezelő.
Harmincszor több marad a családoknál
Tállai András elmondta, manapság azok beszélnek terjedő szegénységről, akik amikor hatalmon voltak, a mai összegek töredékét sem garantálták a családoknak.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.