2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Lugas Külpolitika

A 103-as járat titkai
Éppen harminc éve, 1988. december 21-én követték el a merényletet a Pan Am amerikai légitársaság Londonból New Yorkba tartó járata ellen.
Hidegháború
A minap lezajlott fekete-tengeri orosz–ukrán incidensre órákon belül megvolt a Nyugat válasza: Oroszország a felelős a kialakult helyzetért.
Kilincskeringő
Ha nem egy ország jövője lenne a tét, szappanoperának is felfoghatnánk a svéd kormányalakítási kísérleteket. Ugyanazok a szereplők minden epizódban, visszatérő konfliktusok, különböző jellemek.
Riporterroham reggel hétkor
Az egy hete beiktatott új elnök, az AMLO-ként ismert Andrés Manuel López Obrador 130 milliós népének békét, a drogháborúk végét és a szegénység felszámolását ígérte.
Költséggyilkos
Carlos Ghosnt, a nemzetközi autóipar tegnapelőtt még sztárolt vezetőjét Japánban hamisítások miatt előzetes letartóztatásba helyezték.
Képzés a révésznek
Aki „átsegítő” nélkül nekivág a sivatagnak, szinte bizonyosan nem éli túl az ott leselkedő veszélyeket. Erre rájött az EU is, és jobb belátásra akarja bírni a „kísérőket”.
Ha egy a zászló
Be kell dobni egy hangzatos jelmondatot, amelyen egy darabig a sajtó és a politikusok elcsámcsognak, és a neved a médiában egy ideig jelentős ötletadóként kering majd.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.