2019. május 23., csütörtök, Dezső napja

Lugas Külpolitika

Fekete motorosok
Senki se higgye azt, hogy a zűrzavaros venezuelai helyzet kialakulásához nem járult hozzá a világpolitika szereplőinek mesterkedése! Az új hidegháború frontvonalába került Caracas.
Szurkapiszka
Macron és Salvini egymásra találtak. Kapóra jöttek az olasz félnek az ősz óta hétről hétre ismétlődő sárga mellényes tüntetések Franciaországban.
Kés a fogak között
Izrael hétfő hajnalban rakétatámadást hajtott végre a szír területeken lévő iráni harcálláspontok, fegyverraktárak és -gyárak ellen.
Kína, a panda (1.)
A távol-keleti ország a világ második gazdasági nagyhatalma, és a harmadik katonai erő. Tizenöt szárazföldi és nyolc tengeri szomszédja van.
Léggitárosok
A világlapok szerkesztőségét sem kerülik el a riportjaikat, a helyszíneket, az interjúalanyokat kitaláló újságírók. Az újságírás hitelessége forog kockán.
Köröző békegalamb
Az afganisztáni katonai helyzet zsákutcában van, a szemben álló felek egyike sem tudja legyőzni a másikat. Az amerikaiak megfelezik a közép-ázsiai államban jelen lévő csapataikat.
Életlottó
Orosz kutatók azzal álltak elő, hogy csalásra bukkantak az emberiség legtöbbet élt asszonya, Jeanne Calment korának meghatározásakor, aki 1997-ben, 122 éves korában halt meg.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.