2024. május 27., hétfő, Hella napja

Címke: vakság

11 cikk 1/2 oldal

A látás közös kincsünk

Miközben a vakság 80 százalékban megelőzhető, hazánkban évente 4-6 ezer ember veszíti el a látását, az 50 év feletti korosztályban pedig csaknem 33 ezer vak és 218 ezer látássérült ember él.

Vakságot is okozhat a dohányzás

Jelentősen ronthatja a látást a dohányzás, akár vakságot is okozhat - mondta Németh János, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának egyetemi tanára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Egyre több a vak diabéteszes

Magyarországon évente ezer ember veszíti el látását a cukorbetegség miatt, már most több mint 32 ezer vak vagy súlyos látássérült diabéteszes él.

Évente 12 ezren veszítik el a látásukat szürke hályog miatt

Magyarországon évente 12 ezren veszítik el látásukat szürke hályog miatt, pedig ez elkerülhető lenne, de az emberek egy része nem érzi szükségét az operációnak, másik része pedig fél a műtéttől – írta szerdai számában a Világgazdaság a Semmelweis Egyetem (SE) felmérésére hivatkozva.

Európa hagyja magát

Európa ostoba vakságában már azt sem veszi észre, hogy a még meglévő utolsó értékeit zúzná szét az a kultúra, az a vallás, amelyik tömegesen érkezik Európába: az iszlám.

Baloghné gyűrűje

Nyomortelepeken missziós küldetést teljesítő orvosok tapasztalatai szerint a legszegényebb családok sajátos nagyvonalúsággal bánnak az egészségükkel.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.