2024. április 26., péntek, Ervin napja

Címke: utazásai

14 cikk 1/2 oldal

Ó, a halászlé

Ó, a halászlé! Ismeretlen, nagy tengeróceán, s ahány ház, annyi szokás. Hol csak úgy megfőzik, hol alaplevet csinálnak előbb, s az a macerásabb.

Birka, bárány béget

Tárkonyos bárányraguleves tíz főre: megfelelő nagyságú edényben, úgy egy tízliteresben, kevés olajon lepirítunk két fej finomra vágott, közepes fej vöröshagymát, és kétszer visszapirítjuk zsírjára.

Furmint a Zsákutcában

Most már meginnék egy jó pohár bort! – gondolta Rezeda Kázmér kissé szindbádosan, bár halkabban, mert csak magának gondolta, és nem Vendelin barátomnak mondta.

Káposztásítás

Amikor olyan aranyló sárgára változik egyszer csak a világ, s az idő úgy folyik, mint a méz, szóval októberben eljön a káposzta elrakásának ideje Erdélyben.

Déryné (2.)

Rezeda Kázmér előszeretettel reggelizett a Dérynében, ahol rendkívül ügyes marketingfogással megváltoztatták a kádári idők „hideg virsli, meleg sör” gyakorlatát.

A lángos (2.)

De miért megy az ember Géberjénbe? – tehetjük fel a kérdést, és feltette Rezeda Kázmér is. A válasz nem lehet pusztán a lángos.

A lángos (1.)

Rezeda Kázmér a sok nyűg s baj ellenére úgy döntött, hogy felkerekedik, és elmegy Géberjénbe, mert nem hagyta nyugodni a jó lángos kívánása szegényt.

Téli esték vacsorái

Egy jó vacsorát ennék a régi téli esték idejéből – gondolta Rezeda Kázmér, és nem volt biztos abban, hogy az ilyesmi még lehetséges.

A konyhás néni

Nagyképű volt Rezeda Kázmér, de nagyképűsége mögött ott tornyosult egy kétezer kötetes, nagyjából kiolvasott könyvtár. Legalább.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.