2018. december 23. vasárnap 16:30
Ó, a halászlé! Ismeretlen, nagy tengeróceán, s ahány ház, annyi szokás. Hol csak úgy megfőzik, hol alaplevet csinálnak előbb, s az a macerásabb.
2018. december 11. kedd 15:06
Tárkonyos bárányraguleves tíz főre: megfelelő nagyságú edényben, úgy egy tízliteresben, kevés olajon lepirítunk két fej finomra vágott, közepes fej vöröshagymát, és kétszer visszapirítjuk zsírjára.
2018. november 25. vasárnap 18:13
Most már meginnék egy jó pohár bort! – gondolta Rezeda Kázmér kissé szindbádosan, bár halkabban, mert csak magának gondolta, és nem Vendelin barátomnak mondta.
2018. október 27. szombat 19:03
Amikor olyan aranyló sárgára változik egyszer csak a világ, s az idő úgy folyik, mint a méz, szóval októberben eljön a káposzta elrakásának ideje Erdélyben.
2018. október 14. vasárnap 16:59
Rezeda Kázmér előszeretettel reggelizett a Dérynében, ahol rendkívül ügyes marketingfogással megváltoztatták a kádári idők „hideg virsli, meleg sör” gyakorlatát.
2018. augusztus 5. vasárnap 16:57
De miért megy az ember Géberjénbe? – tehetjük fel a kérdést, és feltette Rezeda Kázmér is. A válasz nem lehet pusztán a lángos.
2018. július 22. vasárnap 17:12
Rezeda Kázmér a sok nyűg s baj ellenére úgy döntött, hogy felkerekedik, és elmegy Géberjénbe, mert nem hagyta nyugodni a jó lángos kívánása szegényt.
2018. július 8. vasárnap 09:00
Egy jó vacsorát ennék a régi téli esték idejéből – gondolta Rezeda Kázmér, és nem volt biztos abban, hogy az ilyesmi még lehetséges.
2018. június 24. vasárnap 11:30
Nagyképű volt Rezeda Kázmér, de nagyképűsége mögött ott tornyosult egy kétezer kötetes, nagyjából kiolvasott könyvtár. Legalább.