2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: terror háza

39 cikk 1/4 oldal

Véget nem érő háború kezdődött

Az Új világ született című első világháborús kiállítás harmadik része a háború utáni, 1918–1922 közötti új rend kialakulását mutatja be

Fel a fejjel!

A Terror Háza főigazgatója azt írta – azt merte írni –, hogy a magyar diákok történelemoktatásának célja az öntudatos és büszke magyar polgárok nevelése.

Nem létezik antikommunista baloldali forradalom

„A kommunisták született lúzerek voltak, és ezt ők is tudták”, ezért kellett az erőszak, a megszállás, enélkül ugyanis a esélyük sem lett volna az emberek felett basáskodni – mondta Schmidt Mária.

Embertelen baloldali propaganda

Olyan embertelen és gyomorforgató hozzászólásokat olvastam Kerényi Imre halálával kapcsolatban, hogy eredeti tervemmel ellentétben kegyeleti okokból nem idéznék most egyikből sem.

Belövés

Budapest bizonyos részein máig megmaradtak az 1944–45-ös ostrom és az 1956-os forradalom és szabadságharc háborús emlékei.

Az életmű nem kisajátítható

A Kertész Imre Intézet pedig máig kiadatlan műveit is tervezi publikálni, ezenkívül kutatja, népszerűsíti és őrzi az életművét – derült ki a Terror Házában tartott sajtótájékoztatón.

Gerillataktika

A Terror Háza kutatási igazgatója zavarba ejtőnek találja, hogy még büntetlenül élnek néhányan, akik felelősek a forradalom leveréséért.

Fidesz: 1956 szelleme fundamentum mindenki számára

Ma már Magyarország önálló, és '56 szelleme fundamentumként szolgál mindenki számára, aki a közért, a nemzetért dolgozhat – mondta központi megemlékezésen Kucsák László.
39 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.