2023. december 2., szombat, Melinda, Vivienn napja

Címke: költekezés

14 cikk 1/2 oldal

Ráfizethetünk az ajándékozásra

A piacfelügyeletet is ellátó MNB a decemberi szezon idején országos fogyasztói kampányban hívja fel a vásárlók figyelmét arra, hogy hitelfelvételkor körültekintően járjanak el.

A kínaiak járják legtöbbet a világot

Kínából utazik a legtöbb turista külföldre a világon, a legfrissebb statisztika szerint a külföldi utak száma tavaly 130 millió volt, 2020-ra pedig meghaladhatja a 150 milliót.

Még gyorsabban nőtt a gazdaság

Az ipari termelés, a foglalkoztatás, a jövedelmek és a belső fogyasztás bővülése, továbbá az élénk beruházási kedv kiváló eredményt hozott a magyar GDP-nek a második negyedévben.

Kutatás: ennyit költünk iskolakezdésre

Egy gyermek iskolakezdésére a szülők többsége 20 ezer forintnál többet költ a Regio Játékkereskedelmi Kft. friss kutatása szerint.

Már a tartós árucikkek is fogynak

Nem csupán a megélhetéshez szükséges alapvető termékkörökben volt jelentős a költekezés, hanem a nagyobb kiadást jelentő eszközöknél és a szolgáltatások területén is.

CIB: 8 százalékkal költünk többet karácsonykor, mint egy éve

A tavalyihoz képest idén mintegy 8 százalékkal többet, átlagosan 42 900 forintot költ a karácsonyi kiadásokra a magyar lakosság, háromnegyedük az aktuális havi jövedelméből fedezi az ünnep költségeit – derül ki abból a reprezentatív kutatásból, amelyet az NRC készített a CIB Bank megbízásából.

Eurostat: kevesebbet költenek nyaralásra a magyarok az uniós átlagnál

A luxemburgi állampolgárok költötték a legtöbbet nyaralásra 2015-ben az Európai Unióban, utanként és személyenként mintegy 740 eurót (225 ezer forint), Magyarország 130 euróval (40 ezer forint) hátulról a negyedik ezen a listán – derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) friss jelentéséből.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.