2020. szeptember 23., szerda, Tekla napja

Címke: WWF Magyarország

10 cikk 1/1 oldal

A legfontosabb részéhez érkezett az Ó-Dráva megújítása

A vízvisszatartást biztosító úgynevezett fenékküszöb építésével a legnagyobb, egyben legfontosabb részéhez ért a Barcs és Péterhida között található Ó-Dráva holtág négy éve tartó élőhely-revitalizációs projektje – mondta a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetmegőrzési osztályvezetője kedden Barcson.

Hét hónap alatt elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait

Mindössze 7 hónap alatt elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait, ez a fogyasztási szint nem tartható fenn, ahhoz, hogy később jöjjön el ez a nap, közös cselekvésre van szükség, például kevesebb autózással, az élelmiszerpazarlás csökkentésével, otthonaink szigetelésével jelentősen csökkenthetnénk ökológiai lábnyomunkat – olvasható a Természetvédelmi Világalap (WWF) közleményében.

Figyelemfelkeltő, nagy tömegugrások

Göd lesz a hivatalos helyszíne a Nagy ugrás elnevezésű, a vizek védelmének fontosságát hangsúlyozó hét végi rendezvénynek.

Állandó farkaspopuláció él már Magyarországon

Időnként áttévednek hazánkba olyan állatfajok kósza példányai a szomszédos országokból, amelyek Magyarország területén már kihaltak, vagy jelenlétüket hosszú ideje nem észlelték.

Rejtélyes kihalások az élővilágban

Bár előfordult, hogy a médiában követhető módon, szinte a szemünk láttára pusztult ki egy állatfaj, ritkán lehet megállapítani egy egyedről, hogy fajának utolsó képviselője volt-e – nyilatkozta a WWF Ma­gyar­ország munkatársa. Mint mondta: milliós nagyságrendű a még ismeretlen fajok száma.

Stabil Magyarország vízellátása

Napjainkban is földrésznyi területek szenvednek a vízhiánytól, a jövőben még több problémát, köztük társadalmi változásokat okoz az éltető elem nélkülözése.

Egyre többen fűtenek szeméttel

Hazánkban a települések több mint felén közepes vagy súlyos a lakossági fűtésből származó légszennyezés – derül ki a WWF Magyarország szerdán közzétett jelentéséből.

Lesújtó jelentést tett közzé a WWF

Sokkal kevesebb lett az állat és több az ember az elmúlt 40 évben a Természetvédelmi Világalap (WWF) Élő bolygó jelentése (Living Planet Report) szerint – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Objektív felvétel az erdő világáról

Nem csak cuki vagy érdekes felvételek rögzítésére jók a WWF Magyarország által telepített vadfigyelő kamerák. A képrögzítő eszközökkel tudományos kutatásokhoz, fajmegőrző programokhoz is lehet adatokat nyerni. Vadásztársaságok kamerái már vadorzót is fogtak, és Erdélyben is került bűnöző bíróság elé rögzített felvétel alapján.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.