2024. február 22., csütörtök, Gerzson napja

Címke: Távol-Kelet

15 cikk 1/2 oldal

Románcként eladott diplomácia

Messze már a „tűz és harag” retorikája: a Távol-Keleten megnyugvással tekintenek arra, hogy Donald Trump amerikai elnök ma kifejezetten pozitív kicsengéssel utal Észak-Koreára.

Érzékenyen érinti a sertéspestis a távol-keleti-exportra termelő cégeket

A sertéságazatra vonatkozó embargó pillanatnyilag az export 20-22 százalékát érinti, és ez az összes termelés 6-8 százaléka, tehát nemzetgazdasági szinten számszakilag nem jelent nagy gondot. Azokat a cégeket ugyanakkor, ahol magas az árbevételen belül a távol-keleti, főként japán export, érzékenyen érintheti az embargó - mondta a Magyar Hírlapnak Tresó István, a K&H Agrárfejlesztési Főosztályának vezetője.

Putyin: Oroszországnak egy új gazdaság megteremtésével kell válaszolnia

Oroszország az új történelmi kihívásokra népének megóvásával, egy új gazdaság megteremtésével, valamint technológiai áttörésekkel fog válaszolni – ígérte Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kreml-párti Összoroszországi Népfront keddi tanácskozásán.

Állati vizeletből lesz hamis parfüm

Két és fél év alatt több mint százezer üveg illegálisan árusított parfümöt foglalt le a NAV. A hamis tételek legnagyobb része a Távol-Keletről érkezett.

Aggódnak a hongkongi berendezkedés jövőjéért

A Peking által kezdeményezett szigorítások terve óriá­si felháborodást váltott ki, így végül sikerült megakadályozni a törvénytervezet elfogadását.

Korlátlan lehetőségek a Távol-Keleten

Kína nem úgy tekint Magyarországra, mint egy gazdasági erőközpontra, hanem a saját hálózatának egy többé-kevésbé fontos elemére.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.