2022. január 27., csütörtök, Angelika napja

Címke: Orbán Zoltán

11 cikk 1/2 oldal

Pókháló

Akik azt követelik, hogy irtsanak ki minden kényelmetlen bogarat, legyenek tisztában azzal, hogy nincs puha Armageddon, a hibákért közösen és mindenki megfizet.

A madárfiókák tizede marad életben

Bár az emberek ösztönösen segítséget szeretnének nyújtani a bajba jutott állatoknak, olykor a jó szándék többet árt, mint használ. Szakemberek szerint így van ez a madárfiókák „megmentésével” is.

Szakértő: nem ajánlott haza vinni az elhagyottnak tűnő madárfiókákat

Gyakorlatilag nincsenek elhagyott madárfiókák, a szülök mindig a közelükben vannak, ezért semmilyen szituációban nem ajánlott hazavinni a fiókákat - hívta fel a figyelmet Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szóvivője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Küszöbön a madárinvázió

A gólyák száma stabil, a Magyarországon költő fecskék állománya viszont drámaian lecsökkent az ezredforduló után.

Eltűnt egy férfi a Balatonban

Balatonboglárnál eltűnt egy férfi a Balatonban, akinek a keresését sötétedéskor felfüggesztették, de szombaton pirkadattól tovább folytatják – közölte Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtóreferense péntek este az MTI-vel.

Emberre is veszélyes mérgek a természetben

A Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportjával együttműködve próbálják megakadályozni, bűncselekmény esetén felderíteni a madármérgezéseket.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.