2024. július 22., hétfő, Magdolna napja

Címke: nemzeti gyásznap

32 cikk 1/4 oldal

Vérző szívvel, hőslélekkel halni

A beszámolókból visszafogottságuk ellenére is érezni lehet, hogy már akkor, a történések közben nemzeti gyásznappá feketült október 6. a magyarok lelkében.

A nemzeti gyásznapon a vértanúkra emlékezünk

Országszerte és a határon túli településeken, valamint az iskolákban is megemlékeznek az aradi vértanúk kivégzésének 169. évfordulójára, október 6. alkalmából.

Nem volt hiábavaló a mártírok áldozata

Országszerte és a fővárosban is több rendezvényen emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a hazánkat megszálló szovjet csapatok bevonulásának 61. évforduló­jára. Kormánypárti politikusok az áldozatok emléke előtt tisztelegve Magyarország függetlenségének fontosságára hívták fel a figyelmet.

Fidesz: 1956 szelleme fundamentum mindenki számára

Ma már Magyarország önálló, és '56 szelleme fundamentumként szolgál mindenki számára, aki a közért, a nemzetért dolgozhat – mondta központi megemlékezésen Kucsák László.

Félárbócon a nemzeti lobogó a Parlament előtt

Áder János köztársasági elnök jelenlétében, katonai tiszteletadás mellett felvonták, majd félárbócra engedték Magyarország nemzeti lobogóját a nemzeti gyásznapon.

Országszerte tartanak megemlékezéseket a nemzeti gyásznapon

A fővárosban és országszerte számos településen tartanak megemlékezést, koszorúzást a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 61. évfordulóján. A kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbócon lesz a Parlament előtt.

Az aradi vértanúk és az ellenzék

Név szerint a kormányellenes demagógia jelentéktelenségében is kártékony alakja, Havas Henrik keverte a kártyákat, akinek bűn reklámot csinálni, de ezúttal mégis ide kell idézni hevét s nevét.
32 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.