2021. december 5., vasárnap, Vilma napja

Címke: Magyar Bankszövetség

18 cikk 1/2 oldal

Visszaélnek az MNB nevével

A Magyar Bankszövetség nemrégiben arra figyelmeztetett, hogy a statisztikák alapján idén akár megduplázódhat azok száma, akik adathalászok csapdájába esnek.

Nem változnak a kiemelt gazdaságpolitikai célok

Az új kormány kiemelt feladata a családok erősítése és a versenyképesség javítása – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter pénteken a Magyar Bankszövetség éves testületi ülésén.

Kulcsfontosságú a kedvezményes áfa megtartása a lakásépítéseknél

A minősített fogyasztóbarát lakáshitel sikerességét is veszélyeztetheti a végrehajtási törvény tavaszi módosulása, hiszen a forrást biztosító jelzálogleveleket megdrágíthatja az, hogy a befektetők bizonytalannak érzik a fedezet értékesíthetőségét – mondta Becsei András, a Magyar Bankszövetség alelnöke a Világgazdaságnak.

Vállalkozói létre nevelnék a fiatalokat

Hétfőn indul az általános iskolásoknak és középiskolásoknak szervezett Pénz7 rendezvénysorozat, amely az idén vállalkozói ismeretek oktatásával is bővül, a magyar fiatalok ugyanis kevésbé érdeklődnek a vállalkozóvá válás iránt az iskola befejezése után, mint nyugat-európai társaik – jelezte Lepsényi István, az NGM gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára.

Jó ötlet az alapszámla a bankszövetség szerint

Előremutatónak tartja az alapszámla-rendeletet a Magyar Bankszövetség, mivel az alapszámla garantálja az általános hozzáférést a pénzügyi infrastruktúrához minden magyar állampolgár számára – mondta a távirati irodának Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára

Idén már nyereségessé válhatnak a hazai bankok

A hazai bankszektorban trendforduló következhet idén, az ágazat egésze és a pénzintézetek többsége is nyereséges lehet – közölte Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára. A szakember a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának nyári egyetemén tartott előadásába kifejtette: a válság utáni legrosszabb éveket lezártuk, ismét normálisan kezd működni a szektor.

A bankszövetség egyetért a jogszabályváltozással

A Magyar Bankszövetség egyetért a szövetkezeti hitelintézetek integrációjával összefüggő jogszabály-változtatás alapelveivel, meggyőződése, hogy a törvényjavaslat elfogadásával meg tud szilárdulni az európai színvonalú, egységes, a törvényes és az etikai elvárásoknak mindenben megfelelő magyar hitelintézeti szektor.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.