2023. január 29., vasárnap, Adél napja

Címke: korkedvezményes nyugdíj

7 cikk 1/1 oldal

Gyógyír a fokozott veszélyek ellen

Még az idén folytatódnak az egyeztetések a korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő, a fokozott egészségkárosodással jellemezhető munkavégzés szabályaival kapcsolatos előterjesztésről.

Csomag a veszélyes munkakörökre

Hamarosan dönthetnek a 2015-ben megszüntetett korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő új csomagról, a tervezet a versenyszféra és a kormány konzultációs fórumának ülésén is napirendre kerül.

Könnyítés jöhet a nyugdíjasoknak

A szakszervezetek szerint a nem öregségi ellátásban részesülők kereseti plafonját kellene megszüntetni, mivel ma már nem munkanélküliség van, hanem munkaerőhiány.

Külön kassza védené a dolgozókat

Nemcsak a kockázatelemzés, de a kockázatos munkakörben foglalkoztatottak biztosítása, a szükséges anyagi források garantálása is kiemelten fontos.

Központilag fizetnék az üzemorvosokat

A kiadásokat a munkáltatók fedeznék egy, a társadalombiztosításon belül erre a célra létrehozott kasszán keresztül.

Kiváltják a korkedvezményes nyugdíjat

Bizonyos munkakörökben dolgozók kompenzá­ciót kapnának, amely a munkavállalók és a munkaadók közös javaslata szerint több szabadság vagy akár pluszpénz is lehetne
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.