2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: Zsuráfszky Zoltán

9 cikk 1/1 oldal

Észak-amerikai turnéra indul a Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Észak-amerikai turnéra indul októberben a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, amely az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékezve a Kárpát-medence legszebb táncait viszi el az Egyesült Államokban és Kanadában élő magyar közösségekhez.

Passió Csíksomlyóban

Tízezrek élték át szombaton este a csíksomlyói pünkösdi búcsú színhelyén, a nyeregben Jézus szenvedéstörténetét. A Csíksomlyói passió egy estére hazaköltözött.

Életük nagy pillanatára készülnek Csíksomlyói passió előadói

Életük nagy pillanatára készülnek a Csíksomlyói passió szombat esti csíksomlyói szabadtéri előadásának az előadói. Erről a helyszíni próbafolyamat megkezdése előtt tartott csíkszeredai sajtótájékoztatón beszéltek szerdán.

Az operett és a tánc nyári ünnepe

A Budavári Palotakoncertek szervezői idén is szuperprodukciót ígérnek, magas színvonalú színpad-, hang- és fénytechnikával.

A tánckérdező

Az Állami Balettintézetben 1971-ben indult az első évfolyam néptáncművész szakon, ahová 2400 gyerekből 44-et vettek föl. Köztük volt Zsuráfszky Zoltán, aki messzire jutott.

Másfajta anyanyelv

Interjú Zsuráfszky Zoltánnal, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatójával, akivel az együttes világáról, műsorairól és terveiről beszélgettünk.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.