2022. december 5., hétfő, Vilma napja

Címke: világkiállítás

13 cikk 1/2 oldal

Óriási utat tettünk meg idáig

Orbán Viktor szerint büszkék lehetünk arra a politikai és gazdasági teljesítményre, amely odáig vezetett, hogy Kínában ma már komoly partnernek tekintik hazánkat.

Egy gömb az örökkévalóságnak

Látványos ünnepséggel zárták le Asztanában a világkiállítást, azt az eseménysorozatot, amely rengeteg tanulsággal járt magyar és kazah szemmel egyaránt.

Zöldfordulatban hisz a puszta népe

Száz éve Asztana még egy kicsi pont volt a sztyeppén, ahol megálltak itatni a karavánok, de nemigen számított fontos központnak. Ma a világ egyik legérdekesebb városa.

Magyarország a ningpói világkiállítás díszvendége

András és Ilona betétdala a Szomorú vasárnap című filmből jelenítette meg tegnap hazánkat – a ningpói szimfonikus zenekar előadásában – azon a banketten, amellyel hivatalosan is megnyílt a második Kína–Kelet-Közép-Európa befektetési és kereskedelmi expó a kelet-kínai nagyvárosban. Ez Magyarország – mint a fórum idei díszvendége – számára különleges alkalom: az Air China légitársaság külön charterjáratot indított Budapestről Ningpóba; az Airbus 330-ason a kétoldalú kapcsolatokban érdekelt vállalatok és önkormányzatok képviselői mellett egy közép-európai újságírócsoport is helyet kapott.

Magyar táblát avatnak fel Milánóban

Pietro Romano, Rho polgármestere és Szőcs Géza, az Expo2015 magyar részvételének kormánybiztosa, a miniszterelnök kulturális főtanácsadója a magyar szereplésnek emléket állító táblát avat a város Rho városnegyedében pénteken.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.