2022. július 4., hétfő, Ulrik napja

Címke: Tibet

10 cikk 1/1 oldal

Rekordot állított be egy serpa a Mount Everesten

Rekordot állított be egy nepáli serpa a hétvégén a Mount Everesten: Kami Rita lett a harmadik a világon, aki huszonegyszer is feljutott a világ legmagasabb hegyére.

A dalai láma ismét ellátogat India Tibettel határos államába

India északkeleti Asszám államának székhelyére érkezett szombaton a dalai láma, hogy onnan továbbutazzon az ezzel északról szomszédos Arunácsal Prades államba, amelyet még északabbról a Kína fennhatósága alatt álló Tibet határol. Arunácsal Prades egy részét Kína magának követeli, és nem nézi jó szemmel, amikor az indiai száműzetésben élő tibeti vallási vezető időnként odalátogat.

Dalai Láma: túl sok menekült van Európában

A cél az kell legyen, hogy térjenek vissza hazájukba, és segítsenek újjáépíteni az országukat – fejtette ki véleményét a migránsokról a tibeti vallási vezető.

Peking szerint Tibet az „aranykorát” éli

A kínaiak által kiadott Fehér könyv szerint miközben a tibeti nyelv tanulásának lehetőségét fenntartják, minden iskolában kétnyelvű, tibeti és kínai nyelvű oktatás folyik.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.