2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: tartományi választások

26 cikk 1/3 oldal

Merkel nyomasztó árnyéka

Sajnos nem állíthatjuk, hogy már meggyőző többségben lennének Németországban azok az emberek, akik ellenzik a Merkel-féle bevándorlási politika ámokfutását.

Berlin felett az ég

Mérget már nem vennénk rá, hogy 2019-ben is Angela Merkelnek hívják majd a német kancellárt, az az év ugyanis a számlák rendezésének éve lehet Európában.

Omladozik a német koalíció

Noha a CSU több mint tíz százalékot veszített, a párt történeté­ben ez mégsem tekinthető negatív rekordnak, hisz 2008-ban 17,3, 1950-ben pedig 24,9 százalékot veszített.

Tovább csökken Schulzék támogatottsága

Észak-Rajna–Vesztfáliában vasárnap tartanak tartományi választást, amely az utolsó erőpróba a szep­tember 24-i Bundestag-választás előtt.

Nyílttá vált a választási küzdelem a németországi Saar-vidéken

Martin Schulz szociáldemokrata kancellárjelölt megjelenése nyílttá tette a sokáig lefutottnak tartott választási küzdelmet a németországi Saar-vidéken, ahol vasárnap tartományi törvényhozási (Landtag-) választást tartanak. A szavazás előtti utolsó felmérések alapján akár az is előfordulhat, hogy ellenzékbe szorul a tartományban 18 éve kormányzó jobbközép CDU.

Szakértő: Angela Merkel „kanosszajárásba” kezdett

Angela Merkel német kancellár „kanosszajárásba” kezdett, amikor beismerte, hogy a „sikerülni fog, megoldjuk” (wir schaffen das) politikája kiüresedett, és Németország elvesztette a kontrollt a folyamatok felett – mondta a Migrációkutató Intézet igazgatója az M1 aktuális csatornán szerdán.

Merkel már nem kér a menedékkérőkből

Legszívesebben visszaforgatnám az idő kerekét, mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság – közölte tegnap a kancellár.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.