2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja

Címke: merkel

494 cikk 1/50 oldal

Merkel bezárja Facebook-fiókját

Angela Merkel német kancellár politikából való visszavonulása újabb jeleként elbúcsúzik a Facebook-fiókjától. . „Ismeretes Önök előtt, hogy már nem vagyok a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, s ezért bezárom Facebook-fiókomat” – közölte Merkel pénteki videóüzenetében.

A Venezuela-szindróma

Mi is történik? Vannak egyenlőbbek az egyenlők között. Azok tartoznak az egyenlőbbek közé, akik hajlanak az új trendből, a multikulturális világból következő szerepvállalásra.

A gázban látja az energiabiztonságot Merkel

Az, hogy Németország be akarja zárni széntüzelésű erőműveit, még nem jelenti a fosszilis energiaforrások felhasználásának végét, ugyanis az elektromos áramot a jövőben földgázzal kell termelni.

Két régi barát, közös európai jövő

Magyarország és Lengyelország jelenlegi legfőbb ellenfelei az európai uniós politika és annak legfontosabb képviselői: Jean-Claude Juncker, a távozó Angela Merkel és Emmanuel Macron.

Élet-halál harc Hamburgban

A CDU 1001 delegátusa 2018. december 7-én választott pártelnököt Hamburgban. Az előzmények ismeretesek: mindkét tartományi választást, a bajorországit és a hessenit is elbukták a konzervatív pártok.

Az együttműködést emelték ki a világ vezető politikusai

A nagyhatalmak vezetői idén sem hagyták újévi útravaló nélkül a nemzetközi közösséget: a beszédek az elmúlt év nehézségei helyett inkább a jövőbeli célokra és kihívásokra helyezték a hangsúlyt.

A francia úrifiú, aki nem érti a nagypolitikát

2018-ra meg is lett Macron kétbalkezes intézkedéseinek a hatása, és míg a választások után az elnök támogatottsága 62 százalék volt, ezt sikerült ledolgoznia 20 százalék körülire.
494 cikk 1/50 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.