2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: emlékhely

17 cikk 1/2 oldal

Elvitték Nagy Imre szobrát

A szobor áthelyezése ellen a baloldali pártokon kívül Nagy Imre unokája, Jánosi Katalin, valamint a Nagy Imre Társaság is tiltakozott.

Történelmi emlékhely lett a salgótarjáni December 8. tér

Történelmi emlékhely lett a salgótarjáni December 8. tér, az 1956-os sortüzek helyszíne - a döntésről Dániel Zoltán (MSZP-DK-Tarjáni Városlakó Egyesület), Salgótarján alpolgármestere tájékoztatta szerdán az MTI-t.

Lánccal temetve

Az ébredező pannon tenger csendes temetőiben barangolva, olvasva a fejfák neveit, idézeteit, példás ’48-as történetek bontakoznak ki.

Kapaszkodó

A Reformátorok terén, a főváros XVI. kerületében kapott helyet R. Törley Mária szobrászművész Luther Mártont, Kálvin Jánost és Bocskai Istvánt ábrázoló alkotása.

Felavatták a történelmi emlékhelyet jelző sztélét Széphalmon

A következő másfél évben megújulhat a Kazinczy-kert Széphalmon egy sikeres pályázat eredményeként – jelentette be Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója az intézménycsoporthoz tartozó Magyar Nyelv Múzeumában a történelmi emlékhelyet jelző sztélé avatóján, pénteken.

Múzeum lesz a kistarcsai táborból

Félmilliárd forintos kormányzati támogatással épül múzeum, kiállítóhely és könyvtár a volt kistarcsai internálótábor területén – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Kis­tarcsán.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.