2024. február 25., vasárnap, Géza napja

Címke: Barcza György

44 cikk 1/5 oldal

Marad a rugalmasság az állam finanszírozásában

Barcza György szerint az államadósság mérséklése mellett továbbra is cél a devizahányad csökkentése, ezzel is tovább javítva a gazdaság ellenálló képességét.

Szamurájkötvény tíz év után

A magyar államadósságon belül folyamatosan csökken a devizaadósság aránya, az idei év végére várhatóan 20 százalék alá mérséklődik.

Kötvényt bocsátunk ki szerdán Japánban

A márciusi hosszú hétvége előtt erősítheti meg jelenlétét az állam finanszírozásában jelenleg nem jelentős, azonban egy esetleges nehéz időszakban fontos tartalékot jelentő ázsiai pia­con az adósságkezelő.

ÁKK: Jövőre tovább csökken az államadósság

Az ÁKK jövőre csökkenő államadóssággal és a belső finanszírozás további erősödésével számol, az adósság devizaaránya az idei 22-ről 20 százalékra csökkenhet.

Jövőre 20 százalék alá eshet a deviza aránya az államadósságban

Az államadósságon belüli jelenleg 22 százalékos – 2010-ben még 50 százalék körüli – devizaarány jövőre 20 százalék alá eshet, ezzel 4 évtizedes rekord állhat be – mondta Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

BÉT-vezérigazgató: a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatok fejlesztése közös érdek

Számos lépést tett a magyar jegybank az elmúlt években a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatok fejlesztése érdekében, amely közös érdek, és remélni lehet, hogy segíteni fogja az Európa és Ázsia közötti gazdasági együttműködés elmélyítését – mondta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója a Kína és 16 közép-kelet-európai ország csúcstalálkozójának keretében az EXIM által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.
44 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.