Az étterem-látogatás mellett ma már otthonunkban is viszontláthatjuk a csúcsgasztronómiát. Jöhetnek családtagok, barátok vagy távoli ismerősök, a legtöbben már nem esnek kétségbe, ha valami különlegeset kell alkotniuk. Ennek ellenére vagyunk páran, akik kevésbé magabiztosak a konyhában. Számunkra nyújt mentőövet Segal Viktor vezetésével a Nespresso Atelier csapata. A Nespresso egy olyan rendezvényt hozott tető alá Atelier, azaz műhely név alatt, amely a laikusokat is bevezeti a gasztronómia új dimenziójába. Budapesten az első exkluzív „műhely” rendezvényre április 27-én került sor a Kopaszi-gáton.
Az ígérteknek megfelelően a látogatók három hazai elismert séf, egy cukrász, egy sommelier és egy barista szakértelmével, illetve a Nespresso kávékülönlegességeivel élvezhették a gasztronapot. Valóban topműhely született a Nespresso patronálásával, ugyanis érkezés után röviddel már mi is kötényt ragadtunk, hogy a sztárséfekkel együtt készítsük el az igencsak pazar menüsort. Az összeállításkor Viktor saját elmondása szerint az egyszerűségre és kreativitásra helyezte a hangsúlyt és ennek megfelelően válogatta a közreműködő séfeket. Az ebéd – a laikus vendégsereg ügyetlenkedése ellenére – meglehetősen jól sikerült, amihez a Dunára néző étterem nyújtott kiváló helyszínt.
Előétel: Rosé kacsamell narancsos répapürével, céklával, Capriccio kávémorzsával, kávés jus kíséretében.
Főétel: Marhapofa „gulyás” zellerkrémmel, füstölt burgonyahabbal, Ristretto-s jus-zal
Desszert: Dharkan piskóta málnalekvárral, pisztáciahabbal, kávé macaronnal, málna espurmával, és még vanilio Royal tejcsokoládé ganache-sal, fehércsoki gömbben, Rosabaya de Colombia öntettel.
A legtöbbünk kedvence talán nem meglepő módon a desszert volt, a cukrászhölgy segítségével lelkesen öntögettük a kávés krémet csokoládégömbjeinkre, majd alig vártuk, hogy elfogyasszuk a csokicsodát.