2020. szeptember 23., szerda, Tekla napja

Címke: kávé

17 cikk 1/2 oldal

Látványos drágulásnak indult a kávé

A hosszútávú trend szerint folyamatosan emelkedik a kávé ára, amit egyrészt a kereslet növekedése indokol, másrészt a klímaváltozás miatti termesztési nehézségek – mondta a Világgazdaságnak Csóka Gyula, a Mocca Negra Zrt. vezérigazgatója.

Teljesen száműzik a kávét az iskolákból Dél-Koreában

Idén ősztől már nem csupán a diákok, hanem a tanárok sem juthatnak kávéhoz a dél-koreai iskolákban, ahonnan szeptembertől száműzi a koffeintartalmú italt a kelet-ázsiai ország kormánya.

Kávé

A jelenlegi kormány politikájával nem szimpatizáló állampolgárok nagy bajban lehetnek, ha a közelgő európai parlamenti választásra gondolnak.

Soha nem látott árakon kelnek el a legjobb kávéfajták

Fontonként (453 gramm) 803 dollárt (223 ezer forint) fizetett a világ legdrágább nyers kávébabjáért egy panamai árverés győztes licitálója, egy tajvani kávékereskedő – értesült a CNA tajvani hírügynökség.

Nő a kávé- és a teaféleségek forgalma

Piaci várakozások szerint 5-10 százalékkal nőhet az idén a kávék és a teák forgalma, ami már tavaly augusztus és idén július között is elérte a 70 milliárd forintot – írta a Világgazdaság hétfőn.

„Négyévesen is borotvált az anyukám”

Este tizenegy volt, a közeli éjjel-nappali Nemzeti Dohánybolt előtt két gyerek ácsorgott, az egyik egy mopsz pórázát fogta. A gyerekek némán néztek maguk elé, a mopsz röfögött.

Többcsészényi kultúra

A Körülöttünk – Nemzeti Szalon 2017, Iparművészet és tervezőművészet anyaga egészült ki Merényi Gusztáv tizenkét éven át gyűjtött porcelán kávéskészleteinek legszebb darabjaival.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.