2019. március 26., kedd, Emánuel napja

Címke: polgárok

11 cikk 1/2 oldal

Országok uniója vagy polgárok közössége?

Az unió közössége akkor lesz erős, ha a városok és régiók lakói közösségként érzik meg, hogy ők mennyire értékesek, és közösségként szerveződnek hálózatba.

Polgárokkal zsűriztetné a híreket Beppe Grillo

Újra kirohant az olasz újságírók ellen Beppe Grillo. Az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom vezetője ezúttal álhírek terjesztésével vádolta a sajtó képviselőit, és rögtön megoldást is javasolt a hamis információk terjedésének problémájára. A humorista-politikus a nagyközönség segítségével döntetné el, hogy melyik hír hiteles.

Nemzetállam és nemzettudat

A globalizáció, az új világrend hívei olyan globális, internacionális intézményrendszer létrehozását sürgetik, amely a nemzetállamok felett áll.

Parázs vita zajlott a népszavazásról

A miniszterelnök emlékeztetett: 3,3 millióan értettek egyet a kormány álláspontjával, ilyen mértékű támogatást 1990 óta egyetlen párt vagy pártszövetség sem kapott.

Csak semmi pánik?

Egyáltalán van-e lehetőség a nyári olim­piai játékok megrendezésére? Még ez a kérdés is felmerült azokban, akik a négyévente esedékes sportesemény lebonyolításáért felelősek.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.