2020. február 20., csütörtök, Aladár, Álmos napja

Címke: Öböl-menti viszály

18 cikk 1/2 oldal

Egyiptom a hét végétől nem ad beutazóvízumot katariaknak

Egyiptom a hét végétől nem ad beutazóvízumot az országba érkező katari állampolgároknak – jelentették be kedden Kairóban, amely más arab országokkal együtt azzal vádolja a közel-keleti emírséget, hogy támogatja a terrorizmust.

Abu-Dzabi állhat az Öböl menti viszály hátterében

A Katarra most nyomást gyakorló egyik ország, az Egyesült Arab Emírségek kormánya szervezte meg azt a hackertámadást, amelynek később döntő szerepe volt abban, hogy az emírségek, Szaúd-Arábia és szövetségeseik megszakították diplomáciai kapcsolataikat Dohával, és ultimátumot intéztek Katar vezetőihez – jelentette vasárnap a The Washington Post című amerikai napilap.

Arab külügyminiszterek: komolytalan Katarnak a követeléseikre adott válasza

Csalódottságuknak adtak hangot Szaúd-Arábia, Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein külügyminiszterei, akik komolytalannak nevezték Katarnak a követeléseikre adott szerdai elutasító válaszát. A kis emírség ellen bojkottot hirdető négy arab ország ugyanakkor nem jelentett be további szankciókat.

Szakértő: Katar vissza fogja utasítani az ultimátumot

Bár még nem juttatta el válaszát Katar a négy arab ország által adott ultimátumra, tudható, hogy vissza fogja azt utasítani, hiszen az összes ütőkártya az ő kezében van, és a követelések elfogadásáért nem kapna semmit – mondta Sógor Dániel Közel-Kelet kutató az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.