2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja

Címke: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

12 cikk 1/2 oldal

Vár a vasút, vár a NIF

Egy súlyos baleset sem volt elég ahhoz, hogy a vasútszakasz fejlesztője hajlandó legyen egy buszjárattal megoldani a közlekedést a lezárt Vágóhíd utcai aluljáró környékén.

Ferdekábeles híd viszi át az M44-est a Tiszán

Közbeszerzési pályázatot írtak ki az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Lakitelek közötti szakaszára, amely magában foglal egy új Tisza-hidat is – olvasható az uniós értesítőben.

Ütemezetten halad az M44-es építése

A Tiszakürt-Kondoros szakaszon a Körös felett a térség építészeti hagyományait megőrizve, egy 450 méter hosszú acél ívhíd vezeti majd át az utat, és két kisebb híd is épül.

Autópálya lesz a halálút

A nyertes ajánlattevőnek el kell készítenie a kiviteli tervet, és ha szükséges a módosulások miatt, felügyelnie kell az engedélyezési eljárást is.

Újra dolgozik a gépóriás a Balatonnál

Folytatódnak a nyári hónapokban szüneteltetett, nagygépes technikával történő vasútrekonstrukciós munkák a Balatonnál. Tegnaptól október 8-ig vágányzárat rendeltek el Szántód-Kőröshegy és Szemes között, de hamarosan további településeknek is kijut a hétvégeken és éjjelenként is dolgozó gépmonstrumok dübörgéséből.

Milliárdokból pörgetik fel a beruházásokat

A támogatásokat a kizárólagos kapacitásbővítés helyett a technológiai fejlesztéshez kívánja biztosítani a kormány, cél a versenyképességének növekedése.

Megkezdődhet a Budapest-Esztergom villamosítása

A lezárult közbeszerzési eljárást követően megkezdődhet a Budapest-Esztergom vasútvonal villamosítása, a beruházás költsége meghaladja a 33 milliárd forintot – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pénteken az MTI-vel.

Októberre készül el a Zalalövőt elkerülő út

Beemelték a helyére a Zalalövőt elkerülő, csaknem 11 kilométernyi út legnagyobb, 600 méter hosszú hídjának utolsó elemét is, így az ütemterv szerint várhatóan október végén vehetik használatba az autósok a 13,7 milliárd forintból épülő új utat – tájékoztatta a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hétfőn az MTI-t.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.