2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: klimaegyezmény

43 cikk 1/5 oldal

A CO2-kibocsátás csökkentésében az Egyesült Államok vezet

Az Egyesült Államok vezet a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében mind abszolút, mind relatív értelemben a Forbes magazinnak a BP olajipari konszern globális energiaipari statisztikáját idéző cikke szerint.

Elkerülhetetlen a Föld további felmelegedése

Globális melegrekordot regisztráltak tavaly, de nemcsak az átlagos hőmérséklet nőtt, hanem a jégtakarók olvadása és a szén-dioxid-koncentráció növekedése is folytatódott.

Szíria is védi a klímát

Nicaragua után Szíria is csatlakozik a Párizsi Megállapodáshoz, így az Egyesült Államok lesz a nemzetközi közösség egyetlen tagja, amely kimarad az éghajlatváltozás megfékezését szolgáló egyezményből – jelentette kedden a Spiegel Online német hírportál.

Nicaragua is aláírta a párizsi klímaegyezményt

Nicaragua aláírta a párizsi klímaegyezményt – közölte hétfőn a közép-amerikai ország alelnöke, s ezzel már csak két olyan ország maradt, az Egyesült Államok és Szíria, amely nem adja támogatását a káros anyagok kibocsátását korlátozó nemzetközi megállapodást.

Áder János javaslatot tett Emmanuel Macronnak

Levelében azt kérte a politikustól, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy az új tagok már az idei nagy nemzetközi klímavédelmi találkozókon érdemi szerephez juthassanak.

Az Élysée-palotában parádézott Trump

Az amerikai és a francia elnök a két ország bilaterális kapcsolatain túl a szíriai válságról és a terrorizmus elleni harcról is egyeztetett.
43 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.