2023. október 3., kedd, Helga napja

Címke: Klaus Johannis

62 cikk 1/7 oldal

Változhat Washington bukaresti politikája

A román kabinetnek, illetve a kormánykoalíciónak kedvezhet a Klaus Johannis államfővel folytatott totális bukaresti belpolitikai háborúban az új amerikai nagykövet érkezése.

Soros-szervezet akciója Liviu Dragnea ellen

Barabás T. János, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója a Magyar Időknek elmondta, információs hadviselés zajlik a román belpolitikában.

Centenáriumi porhintés Strasbourgban

Hát ezt is megértük. Bukarestben a legvérmesebb reményekben sem szerepelt eddig, hogy a nagyromán álom megvalósulását egész Európa velük ünnepli majd.

Erdély elcsatolása ünnep Junckernek

Alighanem alaposan el kellene mélyítenie történelmi ismereteit az Európai Bizottság elnökének, aki a minap ismét tanúbizonyságot tett műveletlenségéről.

Bűnvádi eljárás indult a román csendőrség vezetői ellen

Hivatali visszaéléssel és hivatali visszaélésben való bűnrészességgel gyanúsítja Romániában az ügyészség a csendőrség három vezetőjét az augusztus 10-i kormányellenes tüntetés ügyében, amikor a rendfenntartó erők és a tüntetők között verekedés tört ki.

Iohannis ismét indul a román elnökválasztáson

Klaus Iohannis román államfő bejelentette szombaton: szilárd elhatározása, hogy indul egy újabb elnöki mandátumért a következő romániai elnökválasztáson.

Gabriela Firea: Sorosék mozgósítottak Bukarestben

A „sorosista propagandagépezettel” és annak „lefizetett médiaorgánumaival” magyarázta Bukarest főpolgármestere a Simona Halep teniszcsillag hazaérkezésekor történt botrányt.

Totális politikai háború Romániában

A jobboldali liberális elnök és a szociáldemokrata kormányfő, illetve a mögötte álló Liviu Dragnea házelnök viszonya a konfliktusos szakaszból a totális háború fázisába lépett.
62 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.