2019. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: Horváth József

88 cikk 1/9 oldal

Minden eresztékében recseg-ropog Nagy-Britannia

Autóba rejtett bomba robbant Észak-Írországban. Két évtized béke után újra fegyveres konfliktus alakulhat ki az ír katolikusok és a Londonhoz hű protestánsok között a Brexit miatt. Az elkövetők az Írország és Észak-Írország egyesüléséért küzdő csoport az új IRA, vagyis az Ír Köztársasági Hadsereg tagjai lehettek. Földi László, biztonságpolitikai szakértő az ECHO TV Heti terror című műsorában úgy fogalmazott: minden olyan élethelyzetet, amikor terrorral találkozunk, komolyan kell venni.

Álcivilek képzik ki a migránsokat

Újabb migrációt támogató szervezet bukott le azzal, hogy jogosulatlan bevándorlókat juttatnak nagy tömegben Európába, mindezt a hatóságok megtévesztésével.

Az Iszlám Állam legyőzhető, de az eszméje terjed

Egyetlen ember is képes megbénítani egy egész belvárost. Ez történt a múlt hét pénteken Melbourne-ben. A metropolisz központjában egy hosszú évek óta Ausztráliában élő szomáliai származású férfi követett el terrortámadást. A merényletet az Iszlám Állam ihlette. Az ECHO TV Heti terror című műsorában Földi László biztonságpolitikai szakértő felhívta rá a figyelmet, katonailag ugyan el lehet pusztítani az Iszlám Államot, de a terrorszervezet eszméje képes felborítani a nyugalmi állapotban lévő rendszereket. Földi László és Horváth József biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, a jövőben világszerte sokkal radikálisabb fellépésre lesz szükség a terroristákkal szemben.

Tudatos aknamunka a bihácsi zavargás

Az európai parlamenti választásokkal is összefüggésben van a bosnyák–horvát határon történt migránsroham – állítják a lapunknak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértők.

Horváth József: Sok országnak állhat érdekében adatgyűjtés Szaúd-Arábiában

Dzsamál Hasogdzsi egy nagy befolyással bíró család sarja volt, amely fegyverkereskedelemmel is foglalkozott. Az újságíró szembekerült az uralkodó házzal, kapcsolatrendszere révén pedig vette a bátorságot ahhoz, hogy bemenjen Isztambulban a konzulátusra, amely a végén az életébe került – jelentette ki Horváth József biztonságpolitikai szakértő az utóbbi napok eseményei kapcsán az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.
88 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.