2023. január 28., szombat, Károly, Karola napja

Címke: dízelautók

12 cikk 1/2 oldal

Magyarországon is csökken a dízelautók népszerűsége

Gyorsan csökken a dízelautók népszerűsége Európában, a második negyedévben 300 ezerrel, azaz 15,7 százalékkal kevesebb gázolajjal hajtott új személygépkocsit helyeztek üzembe a kontinensen, mint egy évvel korábban, a jelenség Magyarországot is elérte, 5 százalékkal visszaesett a dízelautók eladása – áll a Világgazdaság pénteki számában.

A magyarok továbbra is bíznak a dízelautókban

A magyarok jelentős része a Volkswagen botrány ellenére is bízik a dízeltechnológiában, nagyon kevesen támogatják a dízel járművek korlátozását a városi forgalomban – közölte a Magyar Gépjárműkereskedők Országos Egyesülete (MGOE) szerdán az MTI-vel.

Lehet jövője a dízeleknek

Nemzetközi szinten a gépjárműgyártásból származó összes szén-dioxid-kibocsátás 2008 óta 24 százalékkal mérséklődött, az egy autóra jutó kibocsátás pedig 30 százalékkal esett vissza.

Nem kell tartani a régi német dízel autók magyarországi dömpingjétől

Nem kell attól tartani, hogy a németországi behajtási korlátozások miatt olcsóbbá váló idősebb német dízelautók "elöntik az országot", míg 2013-ban az importált használt autók kétharmada tartozott ebbe a kategóriába, addig tavaly a behozott járműveknek már kevesebb mint fele működött gázolajjal - közölte a Jóautók.hu az MTI-vel.

Dízelalkony

Ki tudja, ha nincs a Volkswagen világraszóló dízelbotránya, gondolkodna-e azon bárki, hogy fel kellene hagyni a gázolajjal hajtott járművek gyártásával?
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.