2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: coface

10 cikk 1/1 oldal

Romló céges fizetőképesség

Összesen 71 magyar nagyvállalat szerepel a Coface hitelbiztosítónak a régió ötszáz legnagyobb cégét felsoroló, évente megjelenő listáján.

Több magyar cég szerepel a Coface rangsorában

Megerősödött a magyar gazdaság, ezt mutatja, hogy csak Lengyelország szerepel hazánknál is több céggel a Coface top 500-as listáján – közölte kedden a hitelbiztosító cég.

Felminősítették hazánkat

Javította Magyarország kockázati besorolását a Coface. A hitelbiztosító a lépés indokaként a javuló gazdasági kilátásokat, ezzel párhuzamosan pedig a kedvező üzleti környezetet nevezte meg.

Régiós szinten okoz gondot a munkaerőhiány

Nem csupán hazánk, hanem a kelet-közép-európai régió országai általánosan nagy problémákkal küzdenek a munkaerőhiány ­miatt – derül ki két friss felmérésből.

A magyar vállalatok érték el a legnagyobb növekedést a régiós cégek között

A kelet-közép-európai régió ötszáz legnagyobb vállalata tavaly 593 milliárd euró bevételt ért el, ami 4,2 százalékkal nőtt éves összevetésben – derül ki a Coface nemzetközi hitelbiztosító legfrissebb elemzéséből. Magyarország a listán szereplő vállalatok száma (69) alapján a harmadik Lengyelország és Csehország mögött, de a magyar cégek számoltak be átlagosan a legmagasabb (13,8 százalékos) növekedésről a régióban.

Felminősítette hazánkat a Coface hitelbiztosító

Elismerő elemzést tett közzé a magyar gazdaság helyzetéről a Coface hitelbiztosító, egyúttal felminősítette Magyarországot – a régióból hazánk az egyetlen ország, amely pozitív osztályzatot kapott.

Jó úton a magyar gazdaságpolitika, újabb nemzetközi elismerést kapott

Pozitívan számolt be a magyar gazdaság helyzetéről és kilátásairól legfrissebb elemzésében Európa egyik legjelentősebb exporthitel-biztosítója, a francia Coface, a cég saját besorolási módszertana alapján javította Magyarország értékelését – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel, kedden.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.