2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: budai vár

56 cikk 1/6 oldal

Dísz lesz a Várban a Dísz tér

Újabb világháborús romok, illetve a kommunista rendszerben lerombolt épületek születhetnek újjá a budai Várban. A Dísz tér déli fele újra régi fényében tündökölhet.

Ki kelti majd életre?

A huszadik századi tragédiákon és pusztuláson átesett Magyarországon számos visszaépítési tervről hallani, talán egyik sem régebbi, mint a budai Vár újjászületéséről szóló, 1945 óta tartó vitafolyam.

Városi legendák újratöltve

Míg az újjáépített varsói vár közmegegyezéssel kormányzati központtá válhatott, honnan ered a magyar baloldali értelmiség ellenszenve az iránt, hogy újra a Várból irányítsák az országot?

Feszült várakozás

Szerdán már hangoltak a Várban, odaálltak a gyönyörűen felújított karmelita kolostor elé tizenegyen, és maguk elé tettek egy papírt, azzal a felirattal, hogy „Viktor! A vár mindenkié!”

Turizmus világnapja: bemutatják Budapestet

Közel 200 ezer érdeklődő látogat el évről évre a turizmus világnapja alkalmából a fővárosi nyílt napra, amelyet idén szeptember 27-én tartanak.

Budapest Borfesztivál – A Balaton régió és borai a középpontban

A Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra áll az idei, immár 27. Budapest Borfesztivál középpontjában. A budai Várba látogató közönség mintegy 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát kóstolhatja meg szeptember 6. és 9. között.

Tűz volt a budai Várban

Leégett egy fa szerkezetű ideiglenes vendéglátóhely vasárnapra virradóra a budai Várban – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Megnyílt a 32. Mesterségek Ünnepe

Az idei Mesterségek Ünnepén a látogatók megismerkedhetnek a kenderfonás fortélyaival, a szövőszéken való szövéssel, a rokkán fonással, valamint a szalag-, és szőnyegszövéssel is.
56 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.