2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: Andrej Danko

12 cikk 1/2 oldal

Szlovák parlamenti elnök: csak egy erős EU lehet partnere a nagyhatalmaknak

Csak egy erős Európai Unió lehet a partnere az olyan nagyhatalmaknak, mint az Egyesült Államok, Oroszország vagy Kína – jelentette ki Andrej Danko, a szlovák parlament elnöke csütörtökön a közép-morvaországi Kromerízben, a cseh, a szlovák és az osztrák parlament elnökének találkozója után tartott sajtótájékoztatón.

Válság a szlovák kormánykoalícióban

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) felmondta a koalíciós szerződést, a hivatalos magyarázat szerint nem hajlandók tovább az oktatásügyi minisztériumban folyó kihágásokat takargatni.

Hazaengedték a kórházból a pozsonyi parlament elnökét

Hazaengedték hétfőn a pozsonyi Nemzeti Onkológiai Intézetből a múlt héten gyomordaganattal megműtött Andrej Danko szlovák parlamenti elnököt – jelentette a TASR közszolgálati hírügynökség a kórház szóvivőjére hivatkozva.

A szlovák kormányfő után a parlament elnöke is kórházba került

A múlt héten sikeres szívműtéten átesett Robert Fico szlovák kormányfő után egy másik legfőbb közjogi méltóság, Andrej Danko, a pozsonyi parlament elnöke is kórházba került, és műtét vár rá – jelentette a Sita szlovák kereskedelmi hírügynökség hétfőn.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.