2024. február 22., csütörtök, Gerzson napja

Címke: albánok

7 cikk 1/1 oldal

Mozis pofon a szerbektől

Hétévnyi huzavona után az idén novemberre elkészült a valaha volt leglátványosabb szerb történelmi nagyjátékfilm, az I. Péter király című alkotás.

Zágráb támogatja Koszovó függetlenségét és területi épségét

Horvátország támogatja Koszovó függetlenségét és területi épségét, valamint segíteni kívánja intézményei megerősödését, továbbá az Európai Unió és Koszovó közötti stabilizációs és társulási megállapodás mielőbbi végrehajtását – mondta Davor Stier horvát külügyminiszter, miután Enver Hoxhaj koszovói külügyminiszterrel folytatott tárgyalásokat hétfőn Zágrábban.

Albán potyautasokkal küzd London

Hiába a Közel-Keletről érkező menekülttömeg, a brit hatóságoknak az albán illegális migránsok okozzák a legnagyobb fejtörést.

Egy szerb nagykövetség elfoglalását tervezik az albánok

Az albán diaszpóra amerikai vagy európai szerb diplomáciai képviseletek egyikének elfoglalását tervezi, hogy rákényszerítse Belgrádot a Ramush Haradinaj volt koszovói kormányfő elleni eljárás megszüntetésére – figyelmeztetett Ivica Dacic szerb külügyminiszter közleményében a biztonsági szolgálatok információira hivatkozva.

Koszovó vereségnek, Szerbia viszont győzelemnek tartja, hogy Pristinát nem vették fel az UNESCO-ba

A koszovói elnök elmulasztott lehetőségnek, a miniszterelnök a szerb ellenkampány eredményének, a szerb politikusok viszont Belgrád győzelmének tartják, hogy nem fogadta teljes jogú tagjai közé Koszovót hétfőn Párizsban az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO. A koszovói külügyminiszter bejelentette, hogy újra próbálkoznak.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.