2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: agrártámogatások

16 cikk 1/2 oldal

A tagállamok tarthatnák a gyeplőt

Phil Hogan: el kell felejteni az egykaptafa-jellegű megközelítést. A svéd, a görög vagy a magyar mezőgazdaság teljesen más, eltérő kihívásokra kell választ adniuk.

Gyuricza Csaba: Kizárják a támogatásokból a fertőzött területeket

Az idén jelentős parlagfűpollen-terhelést kell elviselnie annak a mintegy 2,5 millió embernek, akik Magyarországon parlagfű allergiától szenvednek. A parlagfűvel szennyezett területeket kizárják az agrártámogatásokból – erről beszélt Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

Rekordösszeget kapnak a termelők

Gyors ütemben halad az agrártámogatások előlegeinek kifizetése, a tervezett összeg felét, mintegy százmilliárd forintot már átutalt a gazdák számlájára a kincstár.

Konzultáltak a gazdák

Az Európai Bizottság által indított konzultáción a legnagyobb agrárországokat is lekörözték a véleménynyilvánításban a hazai termelők.

Fidesz: a Jobbik eladta a lelkét

A Jobbik most egy olyan agrárprogramot támad, ami a Simicska-féle nagybirtokosok helyett közel 10 ezer családi gazdaságot segít a fejlesztésben.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.