2019. május 21., kedd, Konstantin napja
Napi Gazdaság archív, Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/sport/felmillio-igazolt-utanpotlaskoru-sportolo-legyen-az-orszagban-496816/

Félmillió igazolt utánpótláskorú sportoló legyen az országban!

MTI

Az elmúlt években jelentősen, 344 ezerre nőtt az igazolt utánpótláskorú sportolók száma, a cél az, hogy 2018-ra ez a szám félmillió legyen - mondta Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán, péntek reggel.

Az államtitkár szerint az elmúlt 3-4 évben mintegy 114 ezer fővel, 344 ezerre nőtt az igazolt utánpótláskorú sportolók száma az országban, akik egyesületeknél, kluboknál sportolnak.

Mint mondta, fontos, hogy minden gyermek sportoljon, hiszen a sport a jellemformálás egyik fontos eszköze, lehetősége, amivel „élni kell”. Hozzátette: a nyári táborok kiválóan alkalmasak arra, hogy a gyerekek sportoljanak, a tapasztalatok szerint egyre több a sport-típusú tábor.

Emlékeztetett rá; tavasszal A Sport legyen a Tied! címmel új, a gyermekek sportágválasztását és sportolását elősegítő programot indított az államtitkárság, a toborzóprogram keretében eddig 12 helyszínen mutatkoztak be különböző sportágak a gyerekeknek, akik ki is próbálhatták azokat. A programokra több mint tízezer gyerek regisztrált.

Megjegyezte; a program ősszel a fővárosban folytatódik.

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Kedves Magyar Idők Olvasó!
A Magyar Idők napilap nevet váltott, 2019. február 6-tól Magyar Nemzet néven jelenik meg. Ez az oldal, a magyaridok.hu ettől az időponttól nem frissül, archívumként működik. A Magyar Nemzet – Polgári Napilap elérhetősége www.magyarnemzet.hu

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.