2019. április 20., szombat, Tivadar napja

Címke: zene

319 cikk 1/32 oldal

Újra keresik Budapest dalát

Ismét keresi Budapest dalát a Fővárosi Önkormányzat. A másodszor induló projektre hat ismert előadót hívtak meg öt dal elkészítésére, további öt helyet még felfedezésre váró, tehetséges zenész és énekes számára tartanak fenn a kiírt pályázaton.

Vándorzenészek a pusztában

Van valami sajátos kultúrtörténeti önreflektivitás a magyar népdalokon alapuló vagy azokat valami más zenetörténeti beágyazottság felől boncolgató világzenei lemezekben.

Éneklők éteri éjszakája

Az amatőr kórusfesztivál a közösségi éneklést mint mindnyájunk számára hozzáférhető, mindennapjainkat jobbá varázsoló élményt mutatja be és teszi átélhetővé.

A szabadság zenekara

Az 1956-os októberi forradalmat követően százezrek hagyták el az országot, köztük számtalan tehetséges muzsikus. A menekültek között volt Rozsnyai Zoltán karmester is.

Szombaton folytatódik A Dal 2019

Szombaton folytatódik A Dal 2019: a dalválasztó show második adásában ismét tíz előadó lesz látható és hallható a Duna Televízió és a Duna World képernyőjén.
319 cikk 1/32 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.