2022. november 29., kedd, Taksony napja

Címke: vízminőség

10 cikk 1/1 oldal

Jelentősen gyorsult a hínárosodás a Balatonban

Idén a korai meleg és a jó vízminőség miatt ugrásszerűen nőtt a hínár mennyisége a Balatonban, ami a korábbiaknál jóval nagyobb feladatot jelent a balatoni strand- és kikötő-üzemeltetőknek, de kedvez a tó ökológiájának – mondta Tóth Viktor limnológus az MTI-nek kedden

Javult a Velencei-tó térségének vízminősége

Javult a Velencei-tó térségének vízminősége a tavaly tavasszal megkezdett tisztítási intézkedéseknek köszönhetően - közölte a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) hétfőn az MTI-vel.

Kiváló a Balaton minősége

A vízben lebegő mikroszkopikus algák mennyisége messze az egészségügyi határérték alatt maradt, annak ötödét sem érte el.

Minden eddiginél kiválóbb az európai fürdőhelyek vízminősége

Az európai természetes fürdőhelyek több mint 85 százaléka kiváló vízminőségű, a tavaly megvizsgált fürdőhelyek több mint 96 százaléka megfelelt az európai uniós szabályokban meghatározott minimumkövetelményeknek. Magyarország természetes vizű fürdőhelyeinek 71 százaléka kiváló minőségű – közölte az Európai Bizottság kedden.

Összefogás a Duna vizének védelméért

Az „I love Duna” programban egész nyáron ellenőrzik a folyó vízminőségét a Dunakanyarban, így többek között Szentendrén, Leányfalun, Pócsmegyeren, Tahitótfaluban és idén először Zebegényben is.

ÁNTSZ: már ellenőrizték a szezonálisan üzemelő medencés strandok felét

A szezon kezdetéig a szezonálisan üzemelő medencés közfürdők csaknem felét ellenőrizték, a júniusban nyitók vizsgálata pedig folyamatos – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala hétfőn az MTI-vel.

A természetes strandok öt százaléka aggályos

Nagy többségében jó vagy kiváló minősítésűek Magyarország természetes vizei, ám akadnak tűrhető vagy még rosszabb osztályzatot szerzett fürdőhelyek is.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.