2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: Süle Katalin

7 cikk 1/1 oldal

Zala megyében a kukorica átlaghozama meghaladta a 7 tonnát

Befejeződött a kukorica betakarítása Zala megyében, a 34 560 hektáros területen az átlaghozam meghaladta a 7 tonnát – tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke szerdán az MTI-t.

Zalában a repcét, a szóját és a kukoricát érte jégkár

Zala megyében a szerdai jégeső Kerkateskánd, Lovászi és Lenti-Máhonfa környékén okozott kárt a szántóföldi növényekben, egyes területeken százszázalékos a jégkár a repcében, szójában,kukoricában – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Befejeződött az őszi búza aratása Zala megyében

Learatták az őszi búzát Zala megyében, a hektáronkénti átlaghozam több mint 12 százalékkal haladja meg a tavalyit – tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke pénteken az MTI-t.

144 ezer egységes agrártámogatási kérelem érkezett eddig

Mindössze 144 ezer uniós agrártámogatási kérelem érkezett be szombatig, a tavalyi 180 ezer után, igaz az idén a kérelem beadási határideje egy héttel május 23-ra tolódott – mondta Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Junckerhez fordult az agrárkamara

Az Oroszország elleni embargó miatt a Nyugat-Európában vagy épp Lengyelországban tömegével megtermelt áru bent ragadt az uniós piacon.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.