2021. október 17., vasárnap, Hedvig napja

Címke: SINOSZ

10 cikk 1/1 oldal

Áder János köszöntötte a száztíz éves a Sinoszt

A magyarországi siketek és nagyothallók közösségeit bátor és bölcs „felfedezők” hozták létre, ilyen ember volt Cházár András, aki hazánkban először alapított iskolát a siketeknek.

Jóval kevesebb lesz a kommunikációs akadály

A fogyatékos emberek közszolgáltatásokhoz történő hozzáférésének javítása, a társadalmi felzárkózás folyamatának erősítése a kormány eltökélt célja.

1956 – Csaknem egymilliárd forintot csoportosítanak át az emlékévre

A kabinet 950 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a 2016. évi központi költségvetésről szóló törvény Miniszterelnökség fejezetétől az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezethez az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartott emlékév programjainak támogatására – derül ki a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányhatározatból.

Havonta mintegy ötezren használják a videotolmács-szolgáltatást

A próbaidőszak alatt is mintegy ötezren használják havonta a siketek és nagyothallók kommunikációját segíti a Kontakt elnevezésű videotolmács-szolgáltatást – mondta Kósa Ádám, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) elnöke vasárnap az M1 aktuális csatorna esti műsorában.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.