2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

18 cikk 1/2 oldal

A Magyar Államkincstár kezeli az agrártámogatásokat januártól

Akkreditált szervezetként a Magyar Államkincstár kezeli január 1-jétől a területalapú és a vidékfejlesztési támogatásokat, a kifizetésekben nem lesz fennakadás – tájékoztatta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-t.

Miniszterelnökség: nincsenek veszélyben az agrártámogatások

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) átszervezése nem veszélyezteti az agrártámogatások jövő évi kifizetését, a Miniszterelnökség az Európai Bizottsággal (EB) együttműködve folyamatos kapcsolattartás mellett azon dolgozik, hogy a Magyar Államkincstár (MÁK) 2017. január 1-től kifizető ügynökségként működhessen, valamint az MVH további feladatait a Miniszterelnökség, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a megyei kormányhivatalok átvegyék – közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.

Jelentős kárt okozott a jég

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz már 426 kárbejelentés érkezett a múlt heti viharos, csapadékos időjárás miatt – tudta meg a Magyar Idők.

Az agrártámogatások több mint 98 százalékát kifizették

A tavalyi közvetlen agrártámogatások több mint 98 százalékát határidőre, június 30-ig kifizette a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), így október 16-tól lehetővé vált az idei támogatások előlegének kifizetése a gazdák számára – közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

Fontos határidő járt le: milliárdokról döntenek

Több mint 170 ezer gazdálkodó töltötte fel támogatási kérelmét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal rendszerébe. Az áprilisi fagykárokat is éjfélig jelenthették.

Egyre több gazda köt biztosítást

Több mint húsz százalékkal bővülhet idén a támogatott agrárbiztosítások állománya. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége szerint míg az induló évben, 2012-ben még 1,5 milliárd forint alatt maradt a teljes állománydíj, idénre ez az érték várhatóan eléri a hétmilliárd forintot.

Zala megyében jelentős károkat okozott az áprilisi fagy

Jelentős károkat okozott a hajnali fagy Zala megyében, a gazdálkodók eddig több mint 50 fagykár-bejelentést tettek, mintegy 230 hektárra, de sok gazdálkodó jelezte, hogy még szándékában áll bejelentést tenni a kárról – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke szerdán az MTI-vel.

MVH: várhatóan meghosszabbítják az egységes kérelem benyújtási határidejét

Várhatóan meghosszabbítják a gazdálkodók számára az egységes kérelem benyújtási határidejét, így egy héttel tovább, május 23-ig nyújthatják be szankciómentesen a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) az idei kérelmeiket – mondta Gyuricza Csaba, az MVH elnöke hétfőn az MTI-nek.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.