2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja

Címke: korzika

17 cikk 1/2 oldal

Az autonómiapárti koalíció nyert Korzikán

A magát nacionalistának nevező pártszövetség nagyarányú győzelmet aratott vasárnap Korzikán a regionális parlamenti választások második fordulójában. A Franciaországhoz tartozó szigetet eddig is irányító erő kezdeményezi a tárgyalások megnyitását a francia kormánnyal a nagyobb autonómiáról, de kizárták, hogy elszakadásra törekednének.

Börtönt kaptak a burkinitiltást megelőző tömegverekedést kirobbantói

Hat hónaptól két évig terjedő szabadságvesztésre ítélt pénteken az észak-korzikai Bastia büntetőbírósága öt férfit, akik augusztusban tömegverekedést robbantottak ki Sisco településen. Az ügy országos visszhangot kapott, miután egy marokkói család és a helyiek dulakodását követően a helyi polgármester betiltotta a burkini, az egész testet elfedő fürdőruha viselését.

Háborúba szólít a korzikai terrorcsoport

Azonnali megtorlást ígért a Korzikai Nemzeti Felszabadítási Front nevű terrorcsoport egyik szárnya, amennyiben az Iszlám Állam táma­dást hajtana végre a szigeten.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.