2020. október 27., kedd, Szabina napja

Címke: Johann Sebastian Bach

13 cikk 1/2 oldal

Különleges zongorajáték J. S. Bach tiszteletére

333 évvel ezelőtt született a barokk zene nagymestere. Ebből az alkalomból tart koncertsorozatot a Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018–2020 címmel kitüntetett Anima Musicae Kamarazenekar.

Folytatódik a Bach orgonaműveit bemutató sorozat

A második résszel folytatódik pénteken a Johann Sebastian Bach összes orgonaművét bemutató sorozat a fővárosi Hold utcai református templomban. Az itt megépült új orgonát a korabeli barokk hangszerek ihlették.

Fesztivál lélekkel, lélekből

Kedden kezdődik és pünkösdvasárnap este ér véget a negyedik Con Spirito egyházzenei fesztivál a Filharmónia Magyarország szervezésé­ben.

Országszerte több mint száz helyszínen ünneplik Bachot

Ebben az évben a főváros mellett vidéken is, országszerte 32 település több mint 100 helyszínén, 300 programmal, mintegy 2000 fellépő közreműködésével ünneplik Johann Sebastian Bach születésének évfordulóját március 21. és 25. között a Bach Mindenkinek Fesztiválon.

Viszonyítási pont

Johann Sebastian Bach életműve az emberiség egyik legnagyobb kincse. Életének mégis kevés nyoma maradt, azok is roppant szegényesek.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.