2024. február 23., péntek, Alfréd napja

Címke: hitelminősítés

88 cikk 1/9 oldal

Februártól ismét vizsgálják a magyar adósbesorolást

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő összesen hat alkalommal tervezi felülvizsgálni 2019-ben a magyar államadós-osztályzatokat. A kialakult gyakorlatnak megfelelően a három cég mindig pénteki napokra tűzi ki a felülvizsgálatok időpontját.

Idén már elmarad a felminősítés

A Moody’s értékelése szerint a magyar gazdaság erőteljes növekedésre számíthat egészen 2020-ig, miközben megmarad az eddigiekben megszokott szigorú költségvetési politika.

Megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Moody's

Változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország „Baa3” szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolását pénteken a Moody's Investors Service. Ezzel befejeződött Magyarország idei hitelminősítői felülvizsgálat-sorozata.

Elemzők: óvatosságra utal a Fitch Ratings döntése

Óvatosságra utal az elemzők többsége szerint, hogy a Fitch Ratings – hasonlóan a Standard & Poor's hitelminősítő két héttel korábbi döntéséhez – változatlanul hagyta Magyarország besorolását pénteken.
88 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.