2024. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: hitelezés

77 cikk 1/8 oldal

Hitelközvetítőket ítélt letöltendő börtönbüntetésre a bíróság

Hitelközvetítőket, ingatlanforgalmi szakértőt és vállalkozókat ítélt el a Kaposvári Törvényszék hitelek folyósításával összefüggő mintegy 190 millió forint vagyoni hátrány okozása miatt – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t kedden.

Hitelezés: még két hét maradt a szigorításig

A havi nettó jövedelem mértékét a jelenleginél kisebb mértékben haladhatja meg októbertől a rövidebb kamatperiódusú jelzáloghitelek törlesztőrészlete. A jövő hónaptól lép hatályba a Magyar Nemzeti Bank erre vonatkozó rendelete. A legalább tíz évre fix kamatozású kölcsönöknél maradnak a jelenlegi szabályok.

MNB: továbbra is várható a felminősítés a Fitch részéről

Az MNB szerint Magyarország már megérett a felminősítésre, a Fitch Ratings ehhez arra várhat, hogy a jelenlegi kedvező szinteken stabilizálódjanak a mutatók, és konszolidálódjon a globális befektetői környezet, így továbbra is várható a felminősítés.

MNB: jelentősen bővült a hitelezés az idei második negyedévben

Az idei második negyedévben jelentősen bővült a vállalati, ezen belül a kis- és középes vállalatok (kkv) hitelállománya, a vállalati hitelezésben a hosszú lejáratú, fix kamatozású hitelek kihelyezése azonban érdemben továbbra sem emelkedett – mondta Nagy Tamás, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

IMF: Görögországnak további hitelkönnyítésre van szüksége

Görögország komoly sikereket ért el a makrogazdasági egyensúly javításában, de fennáll a veszély, hogy további adósságkönnyítés nélkül hosszabb távon nem tud hozzájutni nemzetközi pénzpiaci hitelekhez - írja az IMF pénteken közzétett jelentésében.
77 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.