2020. február 29., szombat, Szökőév napja

Címke: fegyveres erők

13 cikk 1/2 oldal

Oroszország tovább fejleszti fegyveres erőit

Oroszország tovább fogja fejleszteni fegyveres erőit nemzeti érdekeinek védelmében – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, miután megtekintette a Vosztok-2018 hadgyakorlat „legaktívabb” szakaszát a bajkálontúli Cugol gyakorlótéren.

Hazánkba érkezik a fantomlovas

Folytatódik az Oroszország elrettentésére irányuló amerikai Atlantic Resolve hadművelet, amelynek részeként Magyarországra is érkezik csaknem száz texasi katona.

Még évekig maradnak a katonák Belgium közterein

Úgy készülnek a belga fegyveres erők, hogy 2020-ig biztosan folytatódni fog a katonai járőrözés az ország közterein – közölte Marc Thys vezérőrnagy a De Standaard című helyi napilapnak adott hétfői interjújában.

Amerikai csapatok iraki állomásoztatásáról tárgyalnak

Haider al-Abádi iraki kormányfő Donald Trump amerikai elnök kormányzatával kezdett tárgyalásokat arról, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legyőzését követően amerikai csapatok állomásozhassanak a közel-keleti államban – közölte egy iraki és egy amerikai kormányzati tisztségviselő csütörtökön.

Egymással ütközött össze két amerikai harci repülő

Összeütközött két amerikai harci repülő szerdán a Csendes-óceán fölött San Diego partjai közelében, de mindkét pilóta túlélte a balesetet – adták hírül amerikai katonai források.

India önkorlátozást kért biztonsági erőitől a kasmíri tüntetéseken

Önkorlátozásra szólította fel a vitatott kasmíri területeken állomásozó indiai biztonsági erőket Radzsnat Szing belügyminiszter vasárnap, és azt kérte tőlük, hogy sörétes puska helyett halálos sebesülés okozására alkalmatlan fegyverekkel oszlassák fel a tüntető tömeget.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.