2022. október 2., vasárnap, Petra napja

Címke: ebola

26 cikk 1/3 oldal

Többen meghaltak összecsapásokban a Kongói Demokratikus Köztársaságban

Ismeretlen fegyveresek legkevesebb tizenöt embert, köztük két egészségügyi dolgozót öltek meg a hétvégén a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti felében, ahol milíciák akadályozzák az ebolavírus terjedésének feltartóztatására tett erőfeszítéseket – közölték helyi hatóságok vasárnap.

Több halálos áldozata van Kongóban az új ebolajárványnak

Tíz halálos áldozata van már a Kongói Demokratikus Köztársaságban annak az ebolajárványnak, amely a hónap elején tört ki az ország északkeleti részén. Az egészségügyi testületek további erőfeszítéseket tesznek a vírus terjedésének megelőzésére – közölték a helyi hatóságok.

WHO: nagyrészt sikerült megfékezni az ebola terjedését a Kongói DK-ban

Nagyrészt sikerült megfékezni az ebola terjedését a Kongói Demokratikus Köztársaságban - jelentette be szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Bikoro településén, ahol az első megbetegedéseket jelentették, több mint egy hónapja nem jegyeztek fel ebolás esetet.

Megkezdődött az ebola elleni védőoltási kampány a Kongói DK-ban

Megkezdődött az ebola elleni védőoltási kampány hétfőn a Kongói Demokratikus Köztársaság északnyugati tartományi központjában, hogy útját állják a járványnak, amely már a vidéki településekről a milliós városok felé közeledik.

Oltási kampányt hirdetett a Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya

Ebola elleni oltási kampányt hirdetett szombaton a Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya az ország északnyugati Egyenlítői tartományában, a fertőzés megelőzését szolgáló intézkedés mintegy hatszáz olyan embert érint, aki közvetlen vagy közvetett módon kerülhet érintkezésbe a vírussal.

Kongó kilencedszer küzd meg az ebolával

A legrosszabb helyzet akkor áll elő, ha egy ebolás beteg Kinshasába utazik – mondta Peter Piot, a vérzéses betegség szakértője a Guardian brit napilap kérdésére.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.