2022. július 3., vasárnap, Kornél, Soma napja

Címke: Berényi József

11 cikk 1/2 oldal

Robert Fico pártja győzött, de elvesztette többségét

Robert Fico kormánypártja az Irány – Szociáldemokrácia győzött, de elvesztette parlamenti többségét a szlovákiai választásokon a szavazatok bő 90 százalékának összeszámolása alapján.

Szlovákiai választás – Hét párt kerülne a parlamentbe, köztük az MKP és a Most-Híd is

A Robert Fico vezette Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) nyerné a márciusban esedékes szlovákiai parlamenti választást, amelyen hét párt kerülne a pozsonyi törvényhozásba, köztük a Berényi József vezette Magyar Közösség Pártja (MKP) és a Bugár Béla vezette Most-Híd vegyespárt is – derült ki az MVK közvélemény-kutató ügynökség felméréséből, melynek eredményeit a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség ismertette csütörtökön.

Bemutatta programját a Magyar Közösség Pártja

Bemutatták a Magyar Közösség Pártjának (MKP) választási programját a felvidéki magyar párt vezetői kedden Révkomáromban. Szlovákiában március 5-én tartanak parlamenti választást.

1956 mindmáig erkölcsi erőt és tartást ad

Ezerkilencszázötvenhat, valamint a magyar történelem összes forradalma és szabadságharca mindmáig erkölcsi erőt és tartást ad – jelentette ki Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke hétfőn a szlovákiai Galántán a felvidéki magyar párt által az 1956-os forradalom emléknapja alkalmából tartott központi megemlékezésen.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.